1 לבשל את האורז חצי בישול בלבד (בישול אורז רגיל הוא בערך 25 דקות - אז רק חצי זמן בישול, ובמקום 4 כוסות מים על 2 כוסות אורז רק 3 כוסות מים).
2 לשטוף היטב את הפלפלים (בהירים או כהים - אם משתמשים בבהירים אז מוסיפים את הלימון בהמשך מכיוון שהבהירים יותר מרירים). לחתוך את החלק העליון ואם צריך מעט את הבסיס כדי שהם יעמדו יציבים בסיר.
3 לשטוף את הכרוב ולהוציא את הלב בעדינות עם סכין. לשים את הכרוב בתוך שקית של סופר ולחמם במיקרוגל למשך כ- 10-15 דקות (תלוי במיקרוגל) עד להתרככות. להעביר את הכרוב לכלי עם מים קרים (כל עלה ועלה נתלש בכיף. למי שאין מיקרוגל אפשר לבשל כמובן את הכרוב על הגז למשך כ- 20 דקות בערך ואז להעביר לכלי עם המים הקרים).
4 לטגן בסיר גדול בשמן הזית את הבצל והשום, להוסיף את הפפריקה האדומה, הכמון והכורכום (לפתוח עם השמן החם - כאשר מטגנים את הבצל "פותחים" טעמים של תבלינים בשמן לפני שמוסיפים בשר או כל דבר אחר. נותן טעם אחר לגמרי לבישולים).
5 להוסיף את הבשר הטחון לחצי בישול בלבד (לא להגיע למצב שהבשר ממש מבושל אלא שנשארת לו אדמומיות קלה). כל התהליך עד עתה כרבע שעה.
6 להוסיף את העגבניות החתוכות ולערבב עד להתרככות. להוסיף את המלח, הפלפל השחור, הפטרוזיליה, הכוסברה, הגזר והקישוא (מומלץ לגרד את הגזר והקישוא בפומפייה גסה - מוסיף המון אבל לא חובה).
7 להוסיף לתערובת גם את רסק העגבניות, לערבב מעט, לטעום ולהוסיף לפי הטעם עוד תיבול.
8 בקערה גדולה בנפרד לחבר בין האורז (החצי מבושל) לתערובת הבשר, למלא את הפלפלים עד למעלה וגם את עלי הכרוב המרוככים והמופרדים (לגלגל את עלי הכרוב).
9 הכנת הרוטב: לחמם בסיר את רסק העגבניות, המים (לפי הצורך), הפפריקה, המלח, הפלפל שחור והעגבניות המגורדות בפומפייה גסה.
10 להעמיד את הפלפלים בסיר הרוטב (גם את עלי הכרוב הממולאים - אפשר להשתמש בסיר נפרד כמו שאני עשיתי), לסחוט מעליהם חצי למון (אפשר לשים בין הפלפלים עוד לימונים חתוכים לעיגולים (נותן טעם חמוץ לתבשיל למי שאוהב).
11 לבשל את הממולאים למשך כשעה עד להתרככות (להרטיב את הפלפלים ברוטב מדי פעם). לסיום להעביר את הממולאים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה לקבלת קריספיות קלה (לא חובה - מוסיף המון).