דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאוד טעים כתוספת על אורז לבן חם ישר מהסיר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 371 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את הבמיה, לנגב היטב ולטגן אותה עם מעט שמן עד שתשחים (הטיגון מונע מהבמיה להתפרק).
  • 2 בסיר לערבב את השמן, השום ושאר המרכיבים (מלבד המים).
  • 3 להוסיף את המים בהדרגה ולבשל כ- 10 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
  • 4 להוסיף את הבמיה לרוטב ולהמשיך לבשל כ- 10 דקות נוספות.
  • 5 להעביר לכלי הגשה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20054
חלבונים (גרם)4.51 1.22
פחמימות (גרם)195
מתוכן סוכרים (גרם)8.73 2.35
שומנים (גרם)13.4 3.61
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 0.25
נתרן (מ"ג)374.34100.85
סיבים תזונתיים (גרם)4.58 1.23
מים (גרם)315.8685.09
ליקופן (מ"ג)2.090.56
ויטמין A (מק"ג)38.9310.49
ויטמין B (מ"ג)3.060.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.780.48
ויטמין B5 (מ"ג)0.450.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)83.8322.58
ויטמין C (מ"ג)48.8613.16
ויטמין E (מ"ג)0.830.22
ויטמין K (מק"ג)66.1317.82
סידן (מ"ג)139.0437.46
ברזל (מ"ג)0.990.27
מגנזיום (מ"ג)65.9217.76
זרחן (מ"ג)74.7920.15
אבץ (מ"ג)0.830.22
אשלגן (מ"ג)383.18103.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.1% 32.6% 11% 45.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.72 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.