דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר ברוטב בצל וחומוס
קציצות בקר ברוטב בצל וחומוס
מעדן להפליא לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 321 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את כל המצרכים לקציצות יחד (חוץ מהשמן לטיגון) ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  • 2 יוצרים כדורים מתערובת הבשר (כ- 16) ומשטחים מעט. מטגנים את הקציצות ב- 2 כפות שמן עד סגירה והזהבה קלה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומשהים בצד.
  • 3 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר סוטג` בינוני את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפלפל האדום והסלרי, וממשיכים לטגן עד ריכוך קל. מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ומערבבים. בסוף מוסיפים את המים הרותחים ואבקת מרק העוף, ומרתיחים כ- 2 דקות.
  • 4 מוסיפים את קציצות הבשר לסיר ומבשלים עוד כחצי שעה על אש בינונית/נמוכה (מדי פעם במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
  • 5 מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות טורבו למשך כ- 10 דקות עד להזהבה ומוכן.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החוואייג` לבישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)344107
חלבונים (גרם)27.23 8.49
פחמימות (גרם)3110
מתוכן סוכרים (גרם)5.99 1.87
שומנים (גרם)12.67 3.95
מתוכם שומן רווי (גרם)2.85 0.89
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)84.17 26.24
נתרן (מ"ג)725.65226.23
סיבים תזונתיים (גרם)6.94 2.16
מים (גרם)244.2176.14
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)64.0719.97
ויטמין B (מ"ג)7.92.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.07
ויטמין B3 (מ"ג)5.831.82
ויטמין B5 (מ"ג)0.970.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.580.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)112.4535.06
ויטמין B12 (מק"ג)2.390.74
ויטמין C (מ"ג)49.3215.38
ויטמין D (מק"ג)0.150.05
ויטמין E (מ"ג)10.31
ויטמין K (מק"ג)68.0621.22
סידן (מ"ג)67.521.04
ברזל (מ"ג)4.841.51
מגנזיום (מ"ג)71.1822.19
זרחן (מ"ג)31999.45
אבץ (מ"ג)6.081.9
אשלגן (מ"ג)693.13216.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.830.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.770.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.60.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 16.3% 35% 39.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.