מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)
- הבצק
- מים - 1¼ כוסות - סה"כ (300 מ"ל)
- ביצה - Medium
- קמח לבן - 3.5 כוסות - סה"כ (543 גרם)
- שמרים יבשים - כף (11 גרם)
- סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
- לקימוח הלחמניות
- קמח לבן - 1/4 כוס - סה"כ (39 גרם)
- לטיגון
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לחמניות פריקסה ביתיות מושלמות
- 1 בקערה מערבבים את המים, הביצה, הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את המלח והשמן, וממשיכים ללוש כ- 10 דקות לפחות. מתפיחים במשך כחצי שעה, מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל- 12 חלקים שווים. יוצרים צורת אליפסה, משטחים ומקמחים מעט.
- 2 מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר למשך למשך כשעה. כך, כשהבצק יהיה קר נוכל להרימו בקלות מבלי לפגוע בצורה!
- 3 מחממים שמן עמוק בסיר (ראו מידע נוסף). יש להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי אחרת לא יתבשל בפנים, אך אם לא יהיה מספיק חם הוא לא יתפח יפה (הפריקסה תופח בזמן הטיגון).
- 4 מטגנים כ- 3 דקות מכל צד עד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג (הפריקסה צף בשמן).
- 5 רעיונות למילוי: ביצים, תפוחי אדמה, מטבוחה, טונה, ירקות, חמוצים ולימון כבוש. אפשר להוסיף עוד חריף או מה שאוהבים.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלחמניות הפריקסה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (לא חובה שמן עמוק לחלוטין - רצוי לפחות חצי בקבוק שמן לטיגון או כ- 4-5 ס"מ מהסיר). הערך התזונתי לא כולל את תוספות הפריקסה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
23.3% |
9.9% |
66.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב