דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה סלמון אפוי בתנור על מצע עלי תרד
פילה סלמון אפוי בתנור על מצע עלי תרד
פילה סלמון אפוי בתנור על מצע עלי תרד
ארוחת צהריים טעימה וירוקה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 453 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תרד - 500 גרם
    עלי תרד טריים ושטופים
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    פרוס
  • בצל ירוק - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (75 גרם)
    חתוך גס לפרוסות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה - גרוסה גס לפי הטעם)
  • סלמון אטלנטי - 800 גרם
    4 מנות (כל מנה 200 גרם)
  • שום - 3 שיניים
    כתושות
  • שמן זית - 4.5 כפות - סה"כ (45 מ"ל)
    4-5 כפות
  • ברוקולי - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (177 גרם)
    מפורק לפרחים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בתבנית מרובעת לאפייה בתנור להניח את התרד, הפלפל האדום והבצל הירוק.
  • 2 לתבל במלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם.
  • 3 להניח מעל את נתחי דג הסלמון, לפזר מעל מהתבלינים, להוסיף את השום ולטפטף מעל גם את שמן הזית.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 25 דקות.
  • 5 לפני ההגשה בסיר קטן לבשל את הברוקולי למשך כ- 4 דקות ולהוסיף למנה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד אורז.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. מי שרוצה יכול להוסיף על הסלמון מוקרם - מצרכים: בצל ירוק קצוץ, 2 שיני שום כתושות, בצל קטן קצוץ, 50 גרם גבינה צהובה מגורדת, גביע שמנת לבישול, חצי כוס מים, 1/3 כפית מלח ו- 1/3 כפית פלפל לבן. אופן ההכנה: בסיר קטן לטגן את הבצל הקצוץ והבצל הירוק עם השום הכתוש. כשמשחים להוסיף את השמנת לבישול ואת המים, לתבל במלח ופלפל לבן לפי הטעם ולהביא לרתיחה. לבשל עוד כ- 5 דקות, לכבות את הגז ולהוסיף את הגבינה. בתיאבון!

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)579128
חלבונים (גרם)50.21 11.08
פחמימות (גרם)153
מתוכן סוכרים (גרם)3.75 0.83
שומנים (גרם)35.82 7.91
מתוכם שומן רווי (גרם)6.71 1.48
כולסטרול (מ"ג)126 27.81
נתרן (מ"ג)668.85147.65
סיבים תזונתיים (גרם)5.96 1.32
מים (גרם)345.576.27
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)786.25173.57
ויטמין B (מ"ג)24.695.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.880.19
ויטמין B2 (מ"ג)0.670.15
ויטמין B3 (מ"ג)17.423.85
ויטמין B5 (מ"ג)3.50.77
ויטמין B6 (מ"ג)1.90.42
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)318.6770.35
ויטמין B12 (מק"ג)5.61.24
ויטמין C (מ"ג)133.229.4
ויטמין E (מ"ג)4.340.96
ויטמין K (מק"ג)721.71159.32
סידן (מ"ג)247.5654.65
ברזל (מ"ג)6.271.38
מגנזיום (מ"ג)189.6141.86
זרחן (מ"ג)629.96139.06
אבץ (מ"ג)2.230.49
אשלגן (מ"ג)1,651364.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)9.22.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.410.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.50.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.911.97
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.130.91

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 33.6% 47.1% 13.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.61 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.