דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עסיסיות עם תחתיות ארטישוק
קציצות עסיסיות עם תחתיות ארטישוק
קציצות עסיסיות עם תחתיות ארטישוק
גם בריא וגם טעים: ארטישוק עם בשר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 207 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הקציצות:
  • 1 להרתיח את תחתיות הארטישוק חצי שעה, להוציא ולסנן.
  • 2 לגרד בצל ולסנן נוזלים.
  • 3 לערבב את הבצל יחד עם שאר החומרים וליצור עיסה.
  • 4 למלא את תחתיות הארטישוק בקציצות מהעיסה שהכנו ולהניח בסיר רחב.
  • הכנת הרוטב ובישול עם הקציצות:
  • 1 למלא מים בגובה תכולת הסיר.
  • 2 לערבב את המצרכים של הרוטב יחד, מלבד הקורנפלור ולשפוך מעל תחתיות הארטישוק.
  • 3 לבשל חצי שעה על אש גבוהה וסיר מכוסה.
  • 4 להמיס כפית קורנפלור עם רבע כוס מים ולשפוך לתוך הסיר בזרם דק תוך כדי ערבוב.
  • 5 להוסיף את הקורנפלור המומס ולבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.
  • 6 לכבות את הגז ולהנות מהאוכל חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15776
חלבונים (גרם)16.49 7.98
פחמימות (גרם)115
מתוכן סוכרים (גרם)2.63 1.27
שומנים (גרם)6.72 3.25
מתוכם שומן רווי (גרם)1.63 0.79
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.02
כולסטרול (מ"ג)49.25 23.83
נתרן (מ"ג)1,263611.27
סיבים תזונתיים (גרם)4.28 2.07
מים (גרם)355.69172.11
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)164.379.5
ויטמין B (מ"ג)6.33.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.09
ויטמין B3 (מ"ג)4.822.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.740.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.430.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.1621.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.650.32
ויטמין C (מ"ג)80.5838.99
ויטמין D (מק"ג)0.050.02
ויטמין E (מ"ג)1.40.68
ויטמין K (מק"ג)316.08152.94
סידן (מ"ג)57.8427.98
ברזל (מ"ג)2.491.2
מגנזיום (מ"ג)34.3716.63
זרחן (מ"ג)146.7170.99
אבץ (מ"ג)2.121.03
אשלגן (מ"ג)386.96187.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.510.73
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.220.11
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.220.59
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.711.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.491.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.2% 17.7% 43.3% 27.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?