דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלמון ברוטב אדום

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 628 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 משרים את הדגים הנקיים במעט מיץ לימון כחצי שעה.
  • 2 פורסים את העגבניות ואת הגמבה לפרוסות ומשטחים על תחתית של סיר בינוני שטוח.
  • 3 מניחים את הדגים על הירקות.
  • 4 מוסיפים את שיני השום, הפלפל הירוק החריף פרוס לעיגולים, המים, המלח ומביאים לרתיחה.
  • 5 מוסיפים את עלי הכוסברה המפורקים לעלים.
  • 6 בקערה נפרדת מערבבים רסק עגבניות, מים רותחים, מיץ לימון, סוכר, מרק עוף, פפריקה, קימל, כמון ושמן.
  • 7 שופכים את הרוטב מעל הדגים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
  • 8 משאירים את הדגים בסיר המכוסה הסגור לספיגת הטעמים ברוטב.
  • 9 בתיאבון!
טיפ למתכון
במקום אבקת מרק העוף ניתן להשתמש בתבלינים טבעיים כגון: פטרוזיליה, כורכום, שום, פרחי מוסקט ורוזמרין.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)39062
חלבונים (גרם)25.15 4
פחמימות (גרם)285
מתוכן סוכרים (גרם)11.01 1.75
שומנים (גרם)20.88 3.33
מתוכם שומן רווי (גרם)3.59 0.57
כולסטרול (מ"ג)53.42 8.51
נתרן (מ"ג)915.65145.8
סיבים תזונתיים (גרם)6.51 1.04
מים (גרם)538.2585.71
ליקופן (מ"ג)2.950.47
ויטמין A (מק"ג)415.7566.2
ויטמין B (מ"ג)15.652.49
ויטמין B1 (מ"ג)0.380.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.07
ויטמין B3 (מ"ג)11.151.78
ויטמין B5 (מ"ג)2.180.35
ויטמין B6 (מ"ג)1.420.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)101.2516.12
ויטמין B12 (מק"ג)3.10.49
ויטמין C (מ"ג)158.8225.29
ויטמין E (מ"ג)7.71.23
ויטמין K (מק"ג)114.9218.3
סידן (מ"ג)98.615.7
ברזל (מ"ג)3.390.54
מגנזיום (מ"ג)76.8912.24
זרחן (מ"ג)343.9154.76
אבץ (מ"ג)1.370.22
אשלגן (מ"ג)1,185188.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.450.71
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.240.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.50.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.840.61
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.820.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 25.8% 31.1% 35%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.