דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בראוניז שוקולד מבצק פריך, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ`

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק הפריך:
  • 1 להניח את כל מצרכי הבצק (חוץ מהחלמון) במעבד מזון ולעבד עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2 להוסיף את החלמון ולהמשיך לעבד עד שנוצר בצק.
  • 3 לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של 1/2 ס"מ.
  • 4 לקרר את הבצק המרודד כשעה.
  • 5 לרפד תבנית 13x30 בבצק. את השאריות להניח בתבנית נפרדת (לאפות גם אותן - יש בהן שימוש לאחר מכן).
  • 6 לחורר את הבצק בעזרת מזלג.
  • 7 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 10 דקות (אפייה חלקית). להשאיר את התנור חם לאפייה הנוספת.
  • הכנת הבראוניז:
  • 1 להמיס את החמאה עם השוקולד במיקרוגל או על בן-מארי, להוסיף את הקמח, אבקת הקקאו והסוכר, לערבב, להוסיף את תמצית הוניל ואת הביצים זו אחר זו ולערבב שוב.
  • 2 לצקת את תערובת הבראוניז על הבצק בתבנית.
  • 3 לפורר את שאריות הבצק האפויות מעל הבראוניז ולאפות שוב כ- 25 דקות.
  • 4 לצנן את הבראוניז, לפדר באבקת סוכר ולהוסיף מעל גם את אגוזי המלך.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 13x30.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)322443
חלבונים (גרם)4.69 6.44
פחמימות (גרם)3345
מתוכן סוכרים (גרם)16.39 22.53
שומנים (גרם)19.7 27.08
מתוכם שומן רווי (גרם)10.34 14.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)92.13 126.64
נתרן (מ"ג)19.2526.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.93 1.28
מים (גרם)9.1412.56
ויטמין A (מק"ג)21.6929.81
ויטמין B (מ"ג)0.390.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.6510.52
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.16
ויטמין D (מק"ג)0.280.39
ויטמין E (מ"ג)0.150.2
ויטמין K (מק"ג)0.110.15
סידן (מ"ג)11.3415.59
ברזל (מ"ג)0.610.84
מגנזיום (מ"ג)15.4321.21
זרחן (מ"ג)46.5864.03
אבץ (מ"ג)0.360.49
אשלגן (מ"ג)59.8982.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.91
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.620.85

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 34% 8.1% 56.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.