דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת בראוניז פירורים
בראוניז שוקולד מבצק פריך, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ`
  • הכנת הבצק הפריך:
  • 1 להניח את כל מצרכי הבצק (חוץ מהחלמון) במעבד מזון ולעבד עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2 להוסיף את החלמון ולהמשיך לעבד עד שנוצר בצק.
  • 3 לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של 1/2 ס"מ.
  • 4 לקרר את הבצק המרודד כשעה.
  • 5 לרפד תבנית 13x30 בבצק. את השאריות להניח בתבנית נפרדת (לאפות גם אותן - יש בהן שימוש לאחר מכן).
  • 6 לחורר את הבצק בעזרת מזלג.
  • 7 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 10 דקות (אפייה חלקית). להשאיר את התנור חם לאפייה הנוספת.
  • הכנת הבראוניז:
  • 1 להמיס את החמאה עם השוקולד במיקרוגל או על בן-מארי, להוסיף את הקמח, אבקת הקקאו והסוכר, לערבב, להוסיף את תמצית הוניל ואת הביצים זו אחר זו ולערבב שוב.
  • 2 לצקת את תערובת הבראוניז על הבצק בתבנית.
  • 3 לפורר את שאריות הבצק האפויות מעל הבראוניז ולאפות שוב כ- 25 דקות.
  • 4 לצנן את הבראוניז, לפדר באבקת סוכר ולהוסיף מעל גם את אגוזי המלך.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 13x30.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 34% 8.1% 56.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב