דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל ירקות, אורז ועדשים
תבשיל ירקות, אורז ועדשים
תבשיל מזין שמתאים לכולם

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 368 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עדשים - 1/2 כוס - סה"כ (85 גרם)
    עדשים ירוקות
  • אורז בסמטי - כוס (146 גרם)
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    קצוצים
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • שום - 3 שיניים
    כתושות
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    2 ענפי סלרי קצוצים ללא העלים
  • עגבנייה - יחידה גדולה (230 גרם)
    חתוכה לקוביות קטנות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות בינוניות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות שמפיניון
  • כרוב - יחידה קטנה (1186 גרם)
    קצוץ גס
  • גזר - יחידה קטנה ללא קליפה (54 גרם)
    מגורר דק בפומפייה
  • פלפל אדום - יחידה קטנה (110 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה קטנה (15 גרם)
    קצוץ (לא חובה אך מוסיף הרבה)
  • רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (100 גרם)
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    עלים שלמים מ- 5 ענפים
  • שמיר מיובש - 1/2 כפית שטוחה (1 גרם)
    לפי הטעם
  • כוסברה מיובשת - כפית (1 גרם)
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מתוקה - לפי הטעם
  • חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • קטשופ - כף (19 גרם)
    לפי הטעם
  • מיץ עגבניות - 1/2 קופסת קרטון (1 ליטר)
  • מים רותחים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את העדשים הירוקות למשך לילה בהרבה מים, שוטפים ומסננים. משרים במים גם את האורז הבסמטי למשך שעה, שוטפים ומסננים.
  • 2 מטגנים את הבצלים בשמן הזית במחבת גדולה ורחבה למשך כ- 10 דקות.
  • 3 מוסיפים אליהם את השום והסלרי, וממשיכים לטגן כ- 5 דקות נוספות.
  • 4 מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים כ- 5 דקות נוספות.
  • 5 מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומכסים הכל במים רותחים (כליטר, תלוי בגודל המחבת).
  • 6 מערבבים הכל היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים כשעה (מערבבים מדי פעם).
  • 7 כשהכל רך מעבירים לכלי הגשה ואוכלים חם.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20957
חלבונים (גרם)7.82 2.13
פחמימות (גרם)4111
מתוכן סוכרים (גרם)9.54 2.59
שומנים (גרם)3.42 0.93
מתוכם שומן רווי (גרם)0.5 0.14
נתרן (מ"ג)163.6144.47
סיבים תזונתיים (גרם)7.65 2.08
מים (גרם)255.8169.53
ליקופן (מ"ג)0.70.19
ויטמין A (מק"ג)88.9524.18
ויטמין B (מ"ג)3.931.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.990.54
ויטמין B5 (מ"ג)1.040.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)104.728.46
ויטמין C (מ"ג)88.0223.93
ויטמין D (מק"ג)0.110.03
ויטמין E (מ"ג)0.720.2
ויטמין K (מק"ג)162.1144.06
סידן (מ"ג)100.4727.31
ברזל (מ"ג)1.950.53
מגנזיום (מ"ג)50.6313.76
זרחן (מ"ג)145.1239.44
אבץ (מ"ג)1.170.32
אשלגן (מ"ג)675.27183.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.9% 5.7% 13.1% 68.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.