דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות פסטו ופרמזן
לחמניות פסטו ופרמזן
לחמניות פסטו ופרמזן
הלחמניות הכי טעימות לארוחת הבוקר

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מתחילים עם השמרים: ממיסים את השמרים ברבע כוס המים וכפית הסוכר. מניחים בצד להתפחה למשך כ- 5 דקות.
  • 2 בקערת המערבל מניחים את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים לערבל. תוך כדי לישה מוסיפים את המים ומזלפים את השמן. ממשיכים ללוש כ- 5 דקות ולקראת הסוף משלבים את המלח. הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.
  • 3 מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה. אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר. בקיץ הרבה יותר נוח לעבוד עם בצק קר.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 30 חלקים, כשמכל חלק יוצרים גליל. מניחים בצלחת את הפסטו ומערבבים עם הפרמזן המגוררת. עוטפים כל גליל בצק בפסטו והפרמזן, מגלגלים בצורת קשר ללחמניה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים את הלחמניות להתפחה של כ- 40 דקות נוספות.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה. מתקבלות לחמניות פסטו מושלמות שכדאי לכם לאמץ!
  • 6 בתיאבון חיוך

הבצק הוא בצק בסיסי של לחם שמתאים גם להכנת פוקצ`ות ופיצות.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)148223
חלבונים (גרם)3.69 5.56
פחמימות (גרם)2741
מתוכן סוכרים (גרם)2.17 3.27
שומנים (גרם)2.7 4.07
מתוכם שומן רווי (גרם)0.33 0.49
כולסטרול (מ"ג)0.23 0.35
נתרן (מ"ג)423.79639.84
מים (גרם)26.0339.3
ויטמין A (מק"ג)0.320.48
ויטמין B (מק"ג)3.124.71
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.030.04
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.01
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)4.026.06
ברזל (מ"ג)0.010.01
מגנזיום (מ"ג)0.370.56
זרחן (מ"ג)1.942.94
אבץ (מ"ג)0.010.02
אשלגן (מ"ג)0.460.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 8% 11% 81%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.