דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי תפוחים מעולה
פאי תפוחים מעולה
פאי תפוחים מעולה
פאי תפוחים טעים ומרשים

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ומעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את גרידת הלימון והביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.
  • 2 מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
  • 3 בינתיים מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים דק לרבעי טבעות, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
  • 4 ממיסים במחבת את הסוכר עד קבלת צבע ענברי בהיר, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ועל אש בינונית מקרמלים תוך כדי ערבוב כ- 15 דקות. מערבבים את פודינג הוניל בכף המים, מוסיפים למחבת יחד עם הקינמון, מערבבים עוד כדקה, מכבים את האש ומצננים.
  • 5 מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית (קוטר 24). מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
  • 6 מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים ולאחר מכן את אגוזי המלך. את הבצק הקטן מגררים מעל הכל ומפזרים את סוכר הדמררה.
  • 7 אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.
  • 8 הרי לכם פאי תפוחים מעולה שלא מבייש שום קונדיטוריה מובילה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפדר באבקת סוכר (לא חובה).

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 24.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)278218
חלבונים (גרם)3.47 2.72
פחמימות (גרם)3931
מתוכן סוכרים (גרם)16.56 12.97
שומנים (גרם)12.69 9.94
מתוכם שומן רווי (גרם)6.45 5.05
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)46.16 36.14
נתרן (מ"ג)101.0579.12
סיבים תזונתיים (גרם)1.83 1.43
מים (גרם)66.9752.44
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.116.35
ויטמין B (מ"ג)0.260.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.852.23
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.03
ויטמין C (מ"ג)0.70.55
ויטמין D (מק"ג)0.080.07
ויטמין E (מ"ג)0.080.07
ויטמין K (מק"ג)0.480.38
סידן (מ"ג)10.518.23
ברזל (מ"ג)0.220.17
מגנזיום (מ"ג)2.832.22
זרחן (מ"ג)14.1811.11
אבץ (מ"ג)0.090.07
אשלגן (מ"ג)71.5556.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 22.3% 6.1% 68.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.