דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות שושנים עם קרם וניל
עוגיות שושנים עם קרם וניל
עוגיות מרשימות וטעימות

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (16-18 עוגיות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה מועכים היטב את המרגרינה עם החלמונים, הסוכר, סוכר הוניל, אבקת האפייה ומיץ התפוזים.
  • 2 מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים לבצק נעים ורך.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה למנוחה.
  • 4 הכנת הקרם: מקציפים בימקסר את החלבונים עד שנוצר קצף לבן, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקצף חזק. מוסיפים את הפודינג וניל וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות.
  • 5 מרדדים את כדורי הבצק לעלה דק בעובי ס"מ אחד, מורחים את קצף החלבונים (הקרם) על העלה ומגלגלים (כך נוצרת צורת נחש).
  • 6 חותכים את הנחש לפרוסות בעובי של 3 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחיתוך כלפי מעלה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך כ- 25-30 דקות. לפדר באבקת סוכר (לא חובה).
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לפני האפייה בעזרת שתי האצבעות והאגודל לחנוק טיפה את העוגייה - כך נוצרת צורה יותר יפה.

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הסוכר. זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק. לשדרוג יש אפשרות להחליף את פודינג הוניל לטעם תות (פודינג ורוד) ולהוסיף על כל עלה חצי כוס אגוזים קצוצים דק (מוסיף וגם טעים).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)273338
חלבונים (גרם)4.32 5.34
פחמימות (גרם)4050
מתוכן סוכרים (גרם)11.9 14.71
שומנים (גרם)10.79 13.35
מתוכם שומן רווי (גרם)4.48 5.54
כולסטרול (מ"ג)34.46 42.61
נתרן (מ"ג)75.5393.38
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.03
מים (גרם)18.9323.41
ויטמין A (מק"ג)12.3815.31
ויטמין B (מ"ג)1.081.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.710.88
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.446.72
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.08
ויטמין C (מ"ג)2.122.62
ויטמין D (מק"ג)0.170.21
ויטמין E (מ"ג)0.080.1
ויטמין K (מק"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)24.6630.49
ברזל (מ"ג)0.110.13
מגנזיום (מ"ג)1.221.51
זרחן (מ"ג)13.8317.09
אבץ (מ"ג)0.080.1
אשלגן (מ"ג)19.0923.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.340.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 19.6% 7.8% 72.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.