דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט עדשים מונבטות
סלט עדשים מונבטות
סלט עדשים מונבטות טעים וקל להכנה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנביטים את העדשים - יום ראשון: מניחים את העדשים בקערה עם מים לכיסוי ומשרים 24 שעות. מסננים במהלך היום 3 פעמים את המים. יום שני: מסננים את העדשים ושוטפים. מניחים את העדשים במסננת רחבה ושמים מגבת רטובה על העדשים (דואגים כל הזמן שהמגבת תהיה רטובה). יום שלישי: אותה פעולה כמו ביום השני. בשלב זה כבר יוצא נבט באורך סנטימטר. העדשים מוכנות - ניתן לאחסן אותן במקרר בקופסא סגורה למשך יומיים או להקפיא. שימו לב: הכמות הרשומה במתכון היא כמות לאחר הנבטה.
  • 2 צולים את הבטטות: חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומתבלים ברוזמרין, מלח ים אטלנטי ושמן זית. צולים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 15 דקות ומצננים.
  • 3 קולים את גרעיני החמנייה והשקדים (כל אחד בנפרד) במחבת טפלון/בתנור עד להשחמה.
  • 4 חותכים את כל הירוקים דק (כוסברה, פטרוזיליה, עירית ובצל ירוק).
  • 5 מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל לבן ומיץ לימון, ומגישים סלט עדשים מונבטות טעים ביותר שתאמצו לתמיד.
  • 6 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה לא כולל את זמן הנבטת העדשים. שיטת ההכנה כוללת אפייה בתנור. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)322176
חלבונים (גרם)12.96 7.09
פחמימות (גרם)3821
מתוכן סוכרים (גרם)5.93 3.24
שומנים (גרם)13.51 7.39
מתוכם שומן רווי (גרם)1.77 0.97
נתרן (מ"ג)475.65260.09
סיבים תזונתיים (גרם)14.51 7.93
מים (גרם)112.7461.65
ויטמין A (מק"ג)737.56403.32
ויטמין B (מ"ג)4.072.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.2
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.09
ויטמין B3 (מ"ג)1.70.93
ויטמין B5 (מ"ג)1.30.71
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)204.17111.64
ויטמין C (מ"ג)41.6522.78
ויטמין E (מ"ג)1.390.76
ויטמין K (מק"ג)318.22174.01
סידן (מ"ג)86.0747.07
ברזל (מ"ג)4.452.43
מגנזיום (מ"ג)69.7338.13
זרחן (מ"ג)192.87105.46
אבץ (מ"ג)21.09
אשלגן (מ"ג)693.06378.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.150.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.3% 17% 16.3% 48.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה