דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (12-15 לחמניות דבש (תלוי בגודל))

  • תערובת השמרים
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • סוכר - 1/3 כוס - סה"כ (59 גרם)
    1/3-1/2 כוס
  • ביצה - 3 Large
  • דבש - 1/4 כוס - סה"כ (86 גרם)
    4-5 כפות
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    פושרים (לפי הצורך)
  • שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
  • הציפוי
  • ביצה - Large
    טרופה
  • שומשום - כף (12 גרם)
    לפי הטעם
  • פרג - כף שטוחה (6 גרם)
    לפי הטעם
  • קצח - כפית (6 גרם)
    לפי הטעם
  • דבש - 3 כפות - סה"כ (66 גרם)
    פחות או יותר
  • מים - כף (10 מ"ל)
    חמים

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות דבש לראש השנה
לחמניות דבש מיוחדות לראש השנה
  • 1 הכנת תערובת השמרים: לערבב את המים עם הסוכר, השמרים והקמח. לערבב היטב, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כחצי שעה.
  • 2 הכנת הבצק: לערבל בקערת המיקסר את הקמח יחד עם הסוכר, הביצים, הדבש, תערובת השמרים והמים (להוסיף עוד מים לאחר מכן במידת הצורך). להוסיף את השמן ולהמשיך לערבל כ- 5 דקות נוספות. לקראת הסוף להוסיף גם את המלח. מתקבל בצק רך, גמיש ושנפרד מדפנות המיקסר. להעביר את הבצק אל קערה משומנת מעט, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח במשך כ- 30-45 דקות.
  • 3 לאחר התפחת הבצק ללוש אותו מעט על גבי משטח מתאים, להחזיר שוב לקערה ולהתפיח כ- 30 דקות נוספות (התפחה שנייה זו נועדה על מנת שהבצק יהיה יותר רך ואוורירי).
  • 4 לאחר ההתפחה השנייה ללוש שוב מעט את הבצק ולחלק ל- 12-15 כדורים (תלוי בגודל הלחמניות שרוצים).
  • 5 לרדד כל כדור למעין נקניק ארוך, לחתוך לחצי ולסובב לבורג. לגלגל את הבורג לצורת לחמניה עגולה, וכך להמשיך עם כל כדורי הבצק.
  • 6 להתפיח את הלחמניות על גבי נייר אפייה בתבנית (שעה בחורף או חצי שעה בקיץ - בינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות), למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום, פרג או קצח (או לשלב ביניהם כמובן - לפי הטעם).
  • 7 לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 30 דקות.
  • 8 כשהלחמניות יוצאות חמות מהתנור להבריש אותן בדבש המהול במים החמים. הרי לכם לחמניות דבש מושלמות לראש השנה.
  • 9 בתיאבון וחג שמח חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 10% 11.8% 78%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב