דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות דגים ברוטב עגבניות וחומוס
קציצות דגים ברוטב עגבניות וחומוס
ארוחת קציצות דגים משובחת

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 371 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנקים את נתחי הדגים, יוצקים מעליהם את מיץ הלימון ומשהים כחצי שעה. סוחטים היטב מנוזלים.
  • 2 טוחנים במעבד מזון את נתחי הדגים עם תפוח האדמה, הבצל, שיני השום והכוסברה. מוסיפים את שאר המצרכים לקציצות ומערבבים היטב. משהים במקרר כחצי שעה לפחות.
  • 3 יוצרים קציצות בידיים משומנות (כ- 20 יחידות), מניחים על תבנית מעט משומנת ואופים בחום של 190 מעלות למשך כ- 8 דקות.
  • 4 הכנת הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב בינוני ומטגנים את טבעות הפלפל החריף ופרוסות השום כדקה. מוסיפים לשמן את זרעי הכמון והכוסברה, הפפריקה והכורכום (לפתיחת טעמים) ומערבבים.
  • 5 מוסיפים את האריסה, העגבניות והסוכר, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד ריכוך. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, המלח והמים, מערבבים ומבשלים עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 6 מוסיפים את הקציצות לרוטב, מכסים את הסיר ועל אש קטנה מבשלים עוד כ- 20 דקות (במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)33290
חלבונים (גרם)37.72 10.16
פחמימות (גרם)288
מתוכן סוכרים (גרם)5.78 1.56
שומנים (גרם)7.88 2.12
מתוכם שומן רווי (גרם)1.38 0.37
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)122.87 33.1
נתרן (מ"ג)1,052283.46
סיבים תזונתיים (גרם)6.21 1.67
מים (גרם)289.3677.94
ליקופן (מ"ג)1.960.53
ויטמין A (מק"ג)6617.78
ויטמין B (מ"ג)6.021.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.06
ויטמין B3 (מ"ג)3.891.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.970.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.570.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)128.8734.71
ויטמין B12 (מק"ג)1.820.49
ויטמין C (מ"ג)24.676.65
ויטמין D (מק"ג)1.180.32
ויטמין E (מ"ג)1.570.42
ויטמין K (מק"ג)23.126.23
סידן (מ"ג)121.3232.68
ברזל (מ"ג)4.31.16
מגנזיום (מ"ג)98.6326.57
זרחן (מ"ג)376.99101.55
אבץ (מ"ג)2.360.64
אשלגן (מ"ג)822.65221.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.360.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.880.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.030.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.920.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 9.9% 47.3% 35%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.