דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת זברה בחושה
עוגת זברה טעימה ויפהפייה
  • 1 במיקסר להתחיל להקציף את הביצים, לאחר מכן להוסיף את הסוכר וסוכר הוניל, ולהמשיך להקציף עד שמתקבלת עיסה תפוחה.
  • 2 תוך כדי ערבול להוסיף לאט לאט את השמן ומיץ התפוזים.
  • 3 לנפות ולהוסיף את הקמח התופח והסודה לשתייה (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה).
  • 4 לערבל לא יותר מדי, אלא רק עד שהמצרכים מתגבשים.
  • 5 להוציא מהמיקסר חצי מהבלילה. לבלילה שנותרה להוסיף עוד 2 כפות קמח ולערבב היטב. לבלילה בצד להוסיף 2 כפות קקאו + 6 כפות מיץ תפוזים + כף גרידת תפוז, ולערבב היטב.
  • 6 לשמן תבנית 24 ובעזרת 2 משפכים או בעזרת 2 כפות לשים במרכז התבנית כף מהבלילה הבהירה ומעל כף מהבלילה הכהה ושוב חוזר חלילה - בלילה בהירה ושוב כהה, וכך לראות איך העיגולים נוצרים.
  • 7 לפני שמכניסים את העוגה לתנור "להכות" על השיש מספר פעמים (להוציא את האוויר כדי שלא ייווצרו בועות וכך העוגה לא תיסדק) - "מכות קלות" כדי שהצורה לא תתקלקל.
  • 8 לאפות בתנור בחום של 170-180 מעלות למשך כ- 45 דקות (לבדוק עם קיסם שיוצא יבש). הרי לכם עוגת זברה בחושה ביתית מושלמת.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 כפות נקיות או 2 משפכים קטנים + תבנית 24 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 23.9% 8.6% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב