דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות שומשום טעימות במיוחד

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח בסיר 2 כוסות סוכר + 2 כוסות מים ומיץ מלימון אחד, ולבשל עד להסמכה של הסירופ.
  • 2 בקערה להניח את השומשום, המרגרינה, הקמח ו- 1/2 כוס המים הנותרת, וללוש עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 3 לרדד את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. לחלק את הבצק לריבועים ובעזרת מים לחבר שתי קצוות נגדיים.
  • 4 לחמם שמן עמוק (ראו מידע נוסף) ולטגן את העוגיות עד להזהבה.
  • 5 לטבול בסירופ ולהגיש.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בעוגיות השומשום לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. עוגיות טעימות לאוהבי השומשום למיניהם.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)140280
חלבונים (גרם)1.72 3.43
פחמימות (גרם)1735
מתוכן סוכרים (גרם)11.95 23.85
שומנים (גרם)7.54 15.05
מתוכם שומן רווי (גרם)1.63 3.25
נתרן (מ"ג)4.749.47
סיבים תזונתיים (גרם)0.67 1.34
מים (גרם)20.8941.7
ויטמין A (מק"ג)0.010.02
ויטמין B (מק"ג)5.3410.65
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.130.26
ויטמין C (מ"ג)0.460.92
ויטמין E (מ"ג)00
סידן (מ"ג)97.32194.26
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.260.52
זרחן (מ"ג)0.060.12
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)48.1596.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 27.6% 6.3% 63.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.