דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט נפוליאון ושזיפים
טארט נפוליאון ושזיפים
טארט נפוליאון ושזיפים
טארט טעים ומיוחד עם שזיפים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הבצק
  • בצק עלים חמאה - 1/4 קופסת קרטון - סה"כ (150 גרם)
    או בצק עלים רגיל (עדיף חמאה)
  • הקרם
  • חלב - כוס (240 מ"ל)
    3/4 כוס + 1/4 כוס
  • סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
  • סוכר וניל - 2 אריזות נייר - סה"כ (20 גרם)
  • ביצה - Large
  • קורנפלור - 2 כפות - סה"כ (18 גרם)
  • חמאה - כף (15 גרם)
  • השזיפים
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • חמאה - כף (15 גרם)
  • שזיף - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (675 גרם)
    2-3 שזיפים חתוכים לפלחים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת השזיפים: מקרמלים את הסוכר במחבת כבדה, משלבים את החמאה והשזיפים, ממשיכים לבשל כ- 2-3 דקות נוספות (לא יותר) ומניחים בצד שיתקרר.
  • 2 הכנת הקרם: מחממים בקלחת 3/4 כוס חלב ביחד עם הסוכר וסוכר הוניל. מערבבים בקערה את הביצה ביחד עם הקורנפלור ו- 1/4 כוס החלב שנותרה. משלבים את התערובת בקערה אל החלב החם באיטיות תוך כדי שמשווים טמפרטורה. ממשיכים בערבוב עד להסמכת התערובת (היא הופכת לקרם סמיך). מסירים מהאש ומקררים. לאחר הקירור משלבים אל תוך הקרם את החמאה ומערבבים היטב.
  • 3 הכנת העוגה: מרפדים את בצק העלים הקר בתבנית טארט (כולל את דפנות התבנית). באמצעות מזלג דוקרים מעט את הבצק ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות. לאחר האפייה ממלאים את הבצק בקרם שהכנו, מעל מניחים את השזיפים המקורמלים (ללא הנוזלים) ואופים שוב בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 40 דקות, או עד שהטארט מזהיב.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית טארט ארוכה או עגולה 26.

אפשר להגיש חם או אחרי קירור במקרר.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)110136
חלבונים (גרם)1.94 2.41
פחמימות (גרם)1722
מתוכן סוכרים (גרם)9.81 12.15
שומנים (גרם)3.91 4.84
מתוכם שומן רווי (גרם)2.4 2.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)26.18 32.44
נתרן (מ"ג)50.5262.61
סיבים תזונתיים (גרם)0.59 0.73
מים (גרם)40.0549.63
ויטמין A (מק"ג)13.9717.32
ויטמין B (מ"ג)0.370.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.180.22
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.115.09
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.05
ויטמין C (מ"ג)4.014.97
ויטמין D (מק"ג)0.090.11
ויטמין E (מ"ג)0.150.19
ויטמין K (מק"ג)2.713.36
סידן (מ"ג)19.9724.75
ברזל (מ"ג)0.150.18
מגנזיום (מ"ג)3.464.29
זרחן (מ"ג)15.1718.79
אבץ (מ"ג)0.10.12
אשלגן (מ"ג)72.2189.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 16.4% 8.2% 72.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.