דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שמרים נוטלה
עוגת שמרים נוטלה
עוגת שמרים נוטלה
עוגת שמרים נוטלה מפנקת במיוחד

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הבצק
  • קמח לבן - 5.5 כוסות - סה"כ (853 גרם)
    מנופה
  • סוכר - 3/4 כוס - סה"כ (134 גרם)
  • סוכר וניל - שקית (10 גרם)
  • שמרים טריים - 1/2 שקית - סה"כ (25 גרם)
    לא לוותר על שמרים טריים
  • משפר אפייה - שקית (10 גרם)
    מומלץ מאוד
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • ביצה - 2 Large
  • מים - 180 מ"ל
    פושרים
  • חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
    רכה (לא להמיס במיקרו)
  • ביצה - Large
    למריחה על הבצק
  • המילוי
  • נוטלה - 2 צנצנות זכוכית - סה"כ (700 גרם)
    לפי הצורך
  • הסירופ
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • סוכר - כוס (179 גרם)
  • תמצית וניל - 1/2 כפית - סה"כ (3 מ"ל)
    מעט
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 במיקסר עם וו לישה לערבל את מצרכי הבצק היבשים חוץ מהמלח (קמח, סוכר, סוכר וניל, שמרים ומשפר אפייה).
  • 2 להוסיף ביצים (אחת אחרי השנייה) ומים, ולערבל למשך כ- 3 דקות.
  • 3 לחתוך את החמאה (להוציא מהמקרר לפני ההכנה), להוסיף לאט לאט ללישה, להמשיך ללוש את הבצק למשך כ- 8-10 דקות ולאסוף שאריות עם מרית לתוך הבלילה.
  • 4 להוסיף את המלח וללוש עוד קצת.
  • 5 לקמח קערה, לשים בה את הבצק, לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר למספר שעות (אני מכניסה למשך לילה שלם ולמחרת עובדת עם הבצק).
  • 6 להכין את הסירופ מראש מכיוון שהוא צריך להיות קר (לשמור אותו במקרר): פשוט להמיס את כל המצרכים על אש קטנה.
  • 7 לחלק את הבצק ל- 3-4 חלקים (תלוי בגודל שרוצים), מכינים צורות שאוהבים וממלאים בשוקולד נוטלה (אני הכנתי בתבניות אינגליש קייק). הכנת הצורה של הבורג: לרדד למלבן ולמרוח על הכל נוטלה, להתחיל לגלגל כרולדה (לגלגל ולמשוך). לאחר שהכל גולגל לתת תפיחות קלות עם כרית היד (מעט, לא למעוך יותר מדי), לחלק עם סכין חלקה (בלי שיניים) ל- 2 חלקים לאורך, ואז לשים את 2 החלקים כ- X וליצור צמה מצד אחד ומצד שני. לשים בתוך תבנית אינגליש קייק (גם אם יצא מעט ארוך יותר מהתבנית לא נורא), לסדר ולהתפיח.
  • 8 עם מברשת סיליקון למרוח ביצה טרופה על בצק השמרים (אפשר גם לפזר שומשום).
  • 9 להתפיח כחצי שעה ולאפות בתנור בחום של 170 מעלות למשך 35-45 דקות (תלוי בתנור) או עד שמתקבל צבע יפה.
  • 10 לזגג את הסירופ שהכנו מראש ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם נטיפי שוקולד (לא חובה).

זמן ההכנה כולל את זמן קירור הבצק. יש להשתמש בהרבה נוטלה מכיוון שזו עוגת שמרים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)493376
חלבונים (גרם)7.99 6.1
פחמימות (גרם)6852
מתוכן סוכרים (גרם)15.7 11.98
שומנים (גרם)21 16.02
מתוכם שומן רווי (גרם)9.03 6.89
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)63.94 48.77
נתרן (מ"ג)116.0588.52
מים (גרם)22.8217.41
ויטמין A (מק"ג)16.3212.45
ויטמין B (מ"ג)0.240.18
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.793.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.07
ויטמין D (מק"ג)0.210.16
ויטמין E (מ"ג)0.110.08
ויטמין K (מק"ג)0.030.02
סידן (מ"ג)6.394.87
ברזל (מ"ג)0.180.14
מגנזיום (מ"ג)1.391.06
זרחן (מ"ג)20.215.41
אבץ (מ"ג)0.130.1
אשלגן (מ"ג)14.5911.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 21.6% 8.2% 70.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.