דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דמפלינגס סיניים עם אפונת שלג, גזר ואספרגוס
דמפלינגס סיניים עם אפונת שלג, גזר ואספרגוס
דמפלינגס סיניים עם אפונת שלג, גזר ואספרגוס
דמפלינגס במילוי צמחוני טעים ומקורי

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (15 יחידות גדולות מאוד או 30 יחידות קטנות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
  • מים פושרים - כוס עד כוס ורבע
    להתחיל עם חצי כוס - בהדרגה
  • המלית
  • שמן קוקוס - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    להקפצה
  • בצל שאלוט - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (40 גרם)
    קצוצים
  • שום - 4 שיניים
    טריות וקצוצות
  • פלפל אדום חריף - כפית-קצוץ (3 גרם)
    צ`ילי טרי קצוץ
  • שורש ג`ינג`ר - כף-קצוץ (10 גרם)
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    קצוצים לקוביות קטנות וחלוטים
  • אספרגוס - 5 גדלים ממוצעים - סה"כ (190 גרם)
    חלוט וקצוץ
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    קצוצה
  • בצל ירוק - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    חופן קצוץ
  • אפונת שלג - 7 יחידות
    חלוטה וקצוצה
  • תיבול המלית
  • רוטב סויה - כף (10 מ"ל)
  • שמן שומשום - כפית (5 מ"ל)
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
  • מחית תמרינד - כף אחת
  • תערובת תבלינים סינית - 1/4 כפית
    לא חובה
  • הרוטב
  • רוטב סויה - כף (10 מ"ל)
  • חומץ אורז - כפית (5 מ"ל)
  • שורש ג`ינג`ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
  • בצל ירוק - כף-קצוץ (5 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ובהדרגה תוך כדי עבודת המערבל מוסיפים את המים לאט עד להיווצרות בצק אחיד (מעבדים את הבצק כ- 5 דקות - הוא צריך להיות אחיד, רך למגע ולא דביק).
  • 2 מכסים במגבת ונותנים לו לנוח כ- 20 דקות בטמפרטורת החדר.
  • הכנת המלית:
  • 1 לחמם מחבת/ווק ולאדות בשמן קוקוס את כל הירקות לפי הסדר הרשום.
  • 2 לתבל את המלית.
  • 3 להוסיף את הכוסברה והבצל ירוק.
  • הכנת הרוטב:
  • בקערה קטנה לערבב את כל המצרכים.
  • הכנת הדמפלינגס:
  • 1 לרדד את הבצק (רצוי במכונת פסטה על מנת להגיע לתוצאות מדויקות, אך ניתן גם במערוך).
  • 2 ליצור עיגולים בעזרת פורמה.
  • 3 בכל עיגול לשים כפית מהמלית.
  • 4 לסגור את המלית לצורת חצי ירח, להדק היטב עם האצבעות ולקפל את שתי הקצוות למרכז על מנת ליצור צורה של שקיק.
  • 5 להניח את הדמפלינגס שעיצבנו על מגש מקומח על מנת שלא יידבקו.
  • 6 להרתיח בסיר מים (גובה המים צריך להיות כשני סנטימטר מעל הדמפלינגס) ולבשל אותם כ- 8 דקות.
  • 7 להגיש חם עם רוטב מעל ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף למלית עוף טחון/בקר טחון.

הערך התזונתי לא כולל את אפונת השלג, מחית התמרינד ותערובת התבלינים הסינית. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)105175
חלבונים (גרם)2.99 5.02
פחמימות (גרם)1932
מתוכן סוכרים (גרם)0.77 1.3
שומנים (גרם)2.12 3.56
מתוכם שומן רווי (גרם)1.22 2.04
נתרן (מ"ג)87.2146.31
סיבים תזונתיים (גרם)0.84 1.4
מים (גרם)31.3852.66
ליקופן (מ"ג)00.01
ויטמין A (מק"ג)142.55239.18
ויטמין B (מ"ג)0.530.89
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.47
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.2238.95
ויטמין C (מ"ג)3.045.11
ויטמין E (מ"ג)0.380.64
ויטמין K (מק"ג)12.7821.44
סידן (מ"ג)13.4122.49
ברזל (מ"ג)0.270.46
מגנזיום (מ"ג)5.248.79
זרחן (מ"ג)17.1428.76
אבץ (מ"ג)0.150.25
אשלגן (מ"ג)92.18154.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.33
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.220.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 8.5% 12% 76.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.