דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת גבינות, זיתים ושמיר
פשטידת גבינות, זיתים ושמיר
פשטידת גבינות, זיתים ושמיר
פשטידה טעימה ביותר לארוחת הערב

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 55 גרם למנה\יחידה (20-25 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 מטגנים את הבצל והאורגנו בשמן ובחמאה עד להזהבה. מוסיפים את השום והסוכר ומטגנים על אש נמוכה עוד כדקה. מסירים מהאש.
  • 3 בקערה גדולה טורפים את הביצים ומערבבים את יתר המרכיבים היטב (פרט לשקדים והשומשום). מקפידים שלא יישארו גושי קמח.
  • 4 מוסיפים את תערובת הבצל ומערבבים.
  • 5 יוצקים לתבנית (בינונית, אפשר גם חד פעמית), מפזרים מלמעלה את השקדים הפרוסים ואת השומשום ומעבירים לתנור לאפייה של כ- 45 דקות עד להתייצבות והזהבה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש חם עם עגבניות טריות.

ציוד נדרש: תבנית בינונית (אפשר חד פעמית).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)119218
חלבונים (גרם)5.93 10.85
פחמימות (גרם)814
מתוכן סוכרים (גרם)0.48 0.88
שומנים (גרם)7.21 13.18
מתוכם שומן רווי (גרם)2.73 4.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)43.94 80.34
נתרן (מ"ג)266.65487.52
סיבים תזונתיים (גרם)0.6 1.09
מים (גרם)13.8425.3
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)22.8941.85
ויטמין B (מ"ג)0.350.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)712.79
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.32
ויטמין C (מ"ג)1.412.58
ויטמין D (מק"ג)0.180.33
ויטמין E (מ"ג)0.130.24
ויטמין K (מק"ג)1.112.03
סידן (מ"ג)109.19199.64
ברזל (מ"ג)0.360.66
מגנזיום (מ"ג)5.389.83
זרחן (מ"ג)53.9598.64
אבץ (מ"ג)0.320.59
אשלגן (מ"ג)40.6474.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.71.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.631.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 33.5% 27.6% 36.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.