דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק חרירה צמחוני
מרק חרירה צמחוני
מרק חרירה מרוקאי ללא בשר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 571 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסיר)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את גרגירי החומוס למשך לילה שלם. למחרת להרתיח ולבשל בסיר עם מים לפחות פעמיים (עצלנים יכולים להשתמש בחומוס מקופסת שימורים ולסנן נוזלים).
  • 2 בסיר גדול לחמם את השמן ולטגן את הבצל. להוסיף את הפפריקה ולהמשיך לטגן, להוסיף את העגבניות והגזר, להמשיך לערבב ולטגן היטב.
  • 3 להוסיף את גרגירי החומוס (המבושלים), הסלרי והמים (בזהירות) ולערבב היטב. להוסיף את התיבול, העדשים, הירק ורסק העגבניות (לבדוק ולתקן טעמים).
  • 4 לערבב את הקמח עם מעט מים (שלא יהיו גושים) ולהוסיף עם מטרפה ידנית למרק (מסמיך את המרק - לא חובה). להוסיף את האטריות הדקות למרק (גם כן גורמות להסמכת המרק).
  • 5 לסחוט לימון שלם, להוסיף למרק ולבשל כ- 30 דקות נוספות. מתקבל מרק חרירה צמחוני מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28951
חלבונים (גרם)13.29 2.33
פחמימות (גרם)509
מתוכן סוכרים (גרם)10.43 1.83
שומנים (גרם)5.42 0.95
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 0.08
נתרן (מ"ג)1,616283.03
סיבים תזונתיים (גרם)13.26 2.32
מים (גרם)478.1183.73
ליקופן (מ"ג)3.270.57
ויטמין A (מק"ג)326.2157.13
ויטמין B (מ"ג)4.380.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.380.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.950.34
ויטמין B5 (מ"ג)1.140.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.480.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)255.4944.75
ויטמין C (מ"ג)45.818.02
ויטמין E (מ"ג)1.430.25
ויטמין K (מק"ג)149.5426.19
סידן (מ"ג)98.8417.31
ברזל (מ"ג)4.620.81
מגנזיום (מ"ג)79.4713.92
זרחן (מ"ג)243.6342.67
אבץ (מ"ג)2.210.39
אשלגן (מ"ג)921.92161.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.780.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.730.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.390.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.380.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.3% 6.7% 16.3% 60.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה