דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סמבוסק עיראקי במילוי חומוס
סמבוסק עיראקי במילוי חומוס
סמבוסק עיראקי במילוי חומוס
סמבוסק חומוס עיראקי דק וטעים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסמבוסקים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת המלית:
  • 1 שוטפים את גרגירי החומוס המושרים ומבשלים כ- 40 דקות בסיר סגור עם מכסה.
  • 2 שוטפים, מסננים וחותכים גס באמצעות סכין. לא מועכים כדי לא ליצור מרקם משחתי.
  • 3 במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים ואת גרגירי החומוס, ממשיכים לערבב דקה ומורידים מהאש.
  • 4 מצננים ובינתיים מכינים את הבצק.
  • הכנת הבצק וטיגון הסמבוסק:
  • 1 בקערה מערבבים את הקמח, השמרים, אבקת האפייה והסוכר.
  • 2 מוסיפים את המלח, השמן והמים (עד לקבלת בצק חלק, נעים ולא דביק), ולשים 5 דקות לפחות.
  • 3 יוצרים מהבצק "נקניק" גדול ומחלקים ל- 20 חלקים שווים. מכל חלק יוצרים עיגול, מכסים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
  • 4 מרדדים כל עיגול, מניחים באמצע כף גדושה ממלית החומוס וסוגרים היטב שלא ייפתח בזמן הטיגון.
  • 5 בכל פעם מכינים רק את הכמות שנכנסת בסיר/מחבת ומטגנים, וזאת על מנת למנוע מהבצק לתפוח. המיומנות היא ליצור בצק דק וקריספי עם כמות נדיבה של מלית.
  • 6 מטגנים כ- 2 דקות מכל צד על אש בינונית עד להזהבה (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן). אין עיראקית שלא תתגאה בכם.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסקים לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. שיטת ההכנה כוללת גם השריה ובישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)235380
חלבונים (גרם)6.02 9.74
פחמימות (גרם)3049
מתוכן סוכרים (גרם)3.05 4.94
שומנים (גרם)10.41 16.84
מתוכם שומן רווי (גרם)0.9 1.45
נתרן (מ"ג)381.28616.47
סיבים תזונתיים (גרם)2.78 4.49
מים (גרם)7.2611.74
ויטמין A (מק"ג)2.433.93
ויטמין B (מ"ג)0.81.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.260.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.250.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)85.69138.54
ויטמין C (מ"ג)11.62
ויטמין E (מ"ג)0.150.24
ויטמין K (מק"ג)1.462.36
סידן (מ"ג)17.8928.92
ברזל (מ"ג)11.61
מגנזיום (מ"ג)18.3829.72
זרחן (מ"ג)58.2194.12
אבץ (מ"ג)0.540.87
אשלגן (מ"ג)145.28234.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.420.68
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.65
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 21.1% 12.2% 61.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.