דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות דונאטס
סופגניות דונאטס
סופגניות דונאטס ביתיות לחנוכה

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (23-28 סופגניות דונאטס (תלוי בגודל הדונאטס))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את שאר מצרכי הבצק (להוסיף את המים בהדרגה לפי מידת הצורך עד שיתקבל בצק רך. כמות המים משתנה לפי סוג קמח וגם לפי תנאי מזג האוויר) וללוש היטב כ- 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים.
  • 2 לשמן מעט את הבצק עם כף שמן בערך, לכסות בניילון ולהתפיח כ- 45-50 דקות. ללוש מעט שוב ולהתפיח כ- 15 דקות נוספות.
  • 3 לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 2 ס"מ, לקרוץ עיגולים בגודל שרוצים, לקרוץ חור נוסף קטן במרכז ליצירת צורה של דונאטס, להניח בתבנית ריבועים קטנים של נייר אפייה ועליהם להניח את הדונאטס לפני הטיגון.
  • 4 להכין את כל הדונאטס בצורה הזו, לחמם שמן עמוק (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), להתחיל לטגן את הדונאטס עם נייר האפייה ולאחר 2 שניות להוציא את הנייר בזהירות. לטגן משני הצדדים במשך כ- 2-3 דקות מכל צד.
  • 5 להוציא את הדונאטס לנייר סופג, להכין בקערה קטנה את הסוכר ולטבול בו את הדונאטס משני הצדדים בעודם חמים.
  • 6 הרי לכם דונאטס נפלאים מצופים סוכר לכבוד חנוכה.
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן לטיגון במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות הדונאטס במהלך הטיגון. יש לטגן את הדונאטס בשמן עמוק (כליטר שמן לטיגון).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלי אליאס

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)327317
חלבונים (גרם)5.08 4.93
פחמימות (גרם)4241
מתוכן סוכרים (גרם)12.54 12.17
שומנים (גרם)15.77 15.3
מתוכם שומן רווי (גרם)1.79 1.74
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)20.24 19.64
נתרן (מ"ג)84.9582.44
מים (גרם)30.5229.62
ויטמין A (מק"ג)20.720.09
ויטמין B (מ"ג)0.130.13
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.562.48
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.05
ויטמין D (מק"ג)0.160.16
ויטמין E (מ"ג)0.060.06
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)4.013.89
ברזל (מ"ג)0.10.09
מגנזיום (מ"ג)0.920.89
זרחן (מ"ג)10.7710.45
אבץ (מ"ג)0.070.07
אשלגן (מ"ג)7.777.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.20.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.190.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 25.2% 8.1% 66.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.