דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 1.35 ק"ג למנה\יחידה

  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    חצי כוס כוסברה קצוצה
  • שמיר - 1/2 צרור - סה"כ (40 גרם)
    חצי כוס שמיר קצוץ
  • רסק עגבניות - 3 כפות - סה"כ (51 גרם)
    3 כפות גדושות
  • מלח - כף שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • מים - 10.5 כוסות גדולות - סה"כ (5.25 ליטר)
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • בשר עוף - 1 ק"ג
    עוף שלם חתוך ושטוף
  • כרוב אדום - 2 רבעי יחידות בינוניות - סה"כ (770 גרם)
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בורשט - מרק כרוב אדום
  • 1 מרתיחים 5 ליטר מים בסיר (10 כוסות מים), כשהמים מבעבעים מוסיפים את כף המלח וכפית הפלפל ומכניסים פנימה את העוף החתוך.
  • 2 חותכים את הכרוב דק (אני השתמשתי במתכון בכרוב לבן), קולפים את התפו"א וחותכים אותם לרבעים.
  • 3 עם כף מוציאים מהסיר את הקצף שנוצר על פני המים ומכניסים פנימה את הכרוב והתפו"א שחתכנו ומנמיכים מעט את האש.
  • 4 קוצצים את הבצל ומטגנים עם כף השמן על אש בינונית עד להזהבה, אחרי הזהבה מוסיפים את רסק העגבניות, הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר וחצי כוס המים. מערבבים היטב.
  • 5 בודקים אם יש עוד קצף על פני המים בסיר ומוציאים אותו שוב עם כף.
  • 6 מכניסים פנימה את תערובת הבצל.
  • 7 נותנים למרק להתבשל עוד כ- 20 דקות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. מקורו של הבורשט הוא באוקראינה. ישנם סוגים שונים של בורשט וזהו הנוסח שנפוץ במטבח הקווקזי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 12.8% 48.3% 32.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב