דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט ריקוטה ונוטלה
טארט ריקוטה ונוטלה
טארט ריקוטה ונוטלה
שילוב מופלא בין ריקוטה ונוטלה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 111 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בסיס הטארט (בסיס השוקולד)
  • קמח לבן - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
    ראו מידע נוסף לגבי ללא גלוטן
  • אבקת קקאו - 1/2 כוס - סה"כ (40 גרם)
    מנופה
  • חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
    קרה מאוד וחתוכה לקוביות
  • סוכר - 4 כפות שטוחות - סה"כ (60 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • ביצה - Large
  • מים קרים מאוד - מס` כפות
    רק אם יש צורך
  • המילוי והציפוי
  • ריקוטה - 350 גרם
    טרייה
  • דבש - 1/2 כוס - סה"כ (172 גרם)
  • סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
  • ביצה - 3 Large
    שלמות
  • קורנפלור - 3 כפות - סה"כ (27 גרם)
  • ברנדי - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    או ליקר שוקולד (לא חובה)
  • נוטלה - 5.5 כפות - סה"כ (259 גרם)
    5-6 כפות
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת בסיס הטארט (בסיס השוקולד):
  • 1 במעבד מזון עם הסכין יש לשים את הקמחים, הקקאו, החמאה, הסוכר והמלח. יש להפעיל את המעבד על פולסים קצרים עד ליצירת מרקם פירורי.
  • 2 לטרוף את הביצה בכוס ולהוסיף אותה במס` פעמים. אם הבצק מתאחד (זה קורה די מהר לאחר מס` פולסים) - אין צורך להוסיף מים קרים. אם הבצק עדיין לא מתאחד - יש להוסיף מעט מאוד מים קרים, חצי כפית כל פעם, ולהפעיל למס` פולסים. כשהבצק המתאחד או ב- 2-3 גושים גדולים יש להפסיק פעולת המעבד.
  • 3 להוציא את הבצק ממעבד המזון, לאחד במס` תנועות לדיסקית שטוחה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה מינימום (עדיף אפילו לשעה). הבצק צריך להיות פריך, קר ונוח.
  • הכנת המילוי ואפיית הטארט:
  • 1 בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים יחד ולהניח בצד.
  • 2 לחמם את התנור לחום של 180 מעלות. בינתיים להוציא את דיסקית הבצק, לרדד אותה בין שני ניירות אפייה (במיוחד אם מכינים את גרסת ה"ללא גלוטן" - ראו מידע נוסף) לעיגול גדול מספיק שיכיל גם את השוליים של הבצק.
  • 3 להעביר בזהירות את הבצק לתבנית (תבנית טארט מתפרקת 28 ס"מ). להדק היטב את הבצק בבסיסו ואת הבצק לשוליים. עם סכין להוריד את השאריות בשוליים. לדקור את הבצק עם מזלג. אם מרגישים שהבצק התחמם (עניין של מהירות ומיומנות), אני ממליצה להחזיר את התבנית עם הבצק ל- 15 דקות למקפיא ורק אז לאפות. אם הבצק עדיין קר - ניתן להמשיך.
  • 4 אפייה עיוורת: להניח נייר אפייה על הבצק ולמלא אותו במשקולות אפייה או לחילופין עם קטניות כמו שעועית שיש להן משקל. הרעיון הוא שהאפייה העיוורת תאפשר לבצק להיאפות חלקית ללא התרוממות והתנפחות של הבצק, ושמירה על השוליים שלא "יתגלשו" להם מטה (מכיון שאין מלית שתחזיק את כל העסק).
  • 5 לאפות את הבצק כ- 15 דקות (בצק ללא גלוטן - 20 דקות), להוציא ולתת להתקרר מעט.
  • 6 למרוח כ- 2-3 כפות שוקולד נוטלה על הבצק, להוסיף את המילוי שהכנו (עם הגבינה), לאפות כ- 20 דקות עד שהמילוי מעט רוטט וזה בסדר גמור. להוציא ולקרר על רשת.
  • 7 להשלמת השחיתות: לחמם יתרת הנוטלה כ- 10 שניות במיקרוגל יחד עם השמנת המתוקה, לערבב היטב למסה אחידה, לשפוך מעל המילוי עד לקבלת ציפוי אחיד ולהכניס למקרר.
  • 8 להגיש קר, לאכול כל ביס בתענוג מלא ולחלום על טוסקנה.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית טארט מתפרקת 28 ס"מ.

הציפוי נכון לתמונה עם החתיכה (תמונה מס` 3). ניתן לשים את הנוטלה הנוספת בבלילה עצמה וליצור מרטה שיש. במקום הקמח הרגיל ניתן להשתמש ב- 1.5 כוסות קמח קונדיטור + 0.5 כוס קמח טפיוקה לגרסא של "ללא גלוטן".

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיקי גולדפיין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)367331
חלבונים (גרם)7.38 6.64
פחמימות (גרם)4339
מתוכן סוכרים (גרם)15.49 13.95
שומנים (גרם)19 17.11
מתוכם שומן רווי (גרם)9.58 8.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)99.32 89.42
נתרן (מ"ג)112.27101.09
סיבים תזונתיים (גרם)0.91 0.82
מים (גרם)14.8613.38
ויטמין A (מק"ג)27.224.49
ויטמין B (מ"ג)0.50.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.018.11
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.14
ויטמין C (מ"ג)0.050.05
ויטמין D (מק"ג)0.350.31
ויטמין E (מ"ג)0.180.16
ויטמין K (מק"ג)0.110.1
סידן (מ"ג)122.84110.6
ברזל (מ"ג)0.690.62
מגנזיום (מ"ג)14.7313.26
זרחן (מ"ג)52.4447.22
אבץ (מ"ג)0.410.37
אשלגן (מ"ג)67.2960.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.740.66
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.690.62

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 27% 10.5% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה