דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי דלעת
פאי דלעת מושלם
  • הכנת הקלתית:
  • 1 בקערה גדולה מערבבים בידיים את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת עיסה אחידה. לחילופין אפשר לערבב את המצרכים במיקסר עם וו גיטרה לאיחוד.
  • 2 מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים כחצי שעה למקרר שינוח קצת. בינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • הכנת המלית:
  • 1 בקערה גדולה מערבבים את מחית הדלעת יחד עם הסוכר, הקינמון, הזנגביל, המוסקט והמלח. כמובן שכמו מקודם - אפשר לערבב הכל במיקסר עם וו גיטרה.
  • 2 מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב עד להטמעה של כל ביצה.
  • 3 מוסיפים את החלב המרוכז והחלב הרגיל, ומערבבים היטב. מניחים בצד בינתיים וחוזרים לקלתית.
  • הרכבת הפאי:
  • 1 על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של פחות מחצי ס"מ (אין צורך לקחת סרגל, פשוט שיהיה דק).
  • 2 מעבירים את הבצק לתוך התבנית (תבנית עגולה 24 ס"מ), מהדקים לקצוות ולא זורקים את שאריות הבצק - משתמשים בהן ממש עוד מעט.
  • 3 מחוררים את הבצק עם מזלג גם בדפנות וגם בתחתית כדי שהבצק לא יתנפח יותר מדי.
  • 4 מוזגים את הבלילה (המלית) שהכנו ישירות לתוך התבנית.
  • 5 זוכרים את שאריות הבצק? מרדדים אותן שוב, ובעזרת חותכני עוגיות קורצים מהן צורות. אני השתמשתי בקורצנים של כוכב כמו שרואים בתמונות. מניחים ישירות מעל הבלילה.
  • 6 עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות. לאחר מכן, מסירים את נייר האלומיניום ואופים למשך 25-30 דקות נוספות או עד שהבלילה במרכז מתייצבת.
  • 7 מצננים לחלוטין לפני ההגשה (למרות שטעים גם חם וגם קר) ושומרים את הפאי במקרר.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי נמוכה בקוטר 24 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את מחית הדלעת. לא ניסיתי להשתמש בדלעת רגילה אלא רק בקופסת השימורים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 19.9% 11.6% 68.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב