דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח סלק טעים וקל

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הסלקים בהרבה מים כ- 45 דקות עד שהם רכים (במכסה סגור, בודקים עם מזלג).
  • 2 מוציאים להתקררות ומקלפים. חותכים לקוביות ומניחים בבלנדר.
  • 3 מוסיפים לבלנדר את אגוזי המלך, השום הקצוץ, שמן הזית, המים ומיץ הלימון, ומבלנדרים למרקם הרצוי (אפשר להשאיר מעט קראנצ`י עם חתיכות).
  • 4 מעבירים לכלי, מתבלים במלח לפי הטעם ומגישים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)151176
חלבונים (גרם)3.49 4.08
פחמימות (גרם)911
מתוכן סוכרים (גרם)4.85 5.68
שומנים (גרם)11.41 13.35
מתוכם שומן רווי (גרם)1.33 1.56
נתרן (מ"ג)192.89225.6
סיבים תזונתיים (גרם)1.28 1.5
מים (גרם)59.1569.18
ויטמין A (מק"ג)1.21.4
ויטמין B (מ"ג)0.520.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.220.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.4456.65
ויטמין C (מ"ג)3.94.56
ויטמין E (מ"ג)0.030.03
ויטמין K (מק"ג)0.180.21
סידן (מ"ג)16.2318.98
ברזל (מ"ג)0.540.63
מגנזיום (מ"ג)14.8117.32
זרחן (מ"ג)28.2933.09
אבץ (מ"ג)0.250.29
אשלגן (מ"ג)198.78232.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 44.8% 13.7% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.89 (0.99 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.