דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פירה מתפוחי אדמה ובטטות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 452 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות גדולות. מרתיחים בסיר גדול ליטר מים רותחים ושמים בפנים את תפוחי האדמה החתוכים והבטטות החתוכות. מכסים עם מכסה ומשאירים פתח קטן ליציאת האדים.
  • 2 לבינתיים מכינים את שבבי הבצל המקורמלים: במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הסגול הקצוץ. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את הסוכר ומדי פעם מערבבים עד להשחמה קלה של הבצל. מסירים מהאש ומצננים.
  • 3 כאשר תפוחי האדמה מתרככים, מסירים את הסיר מהגז ובאמצעות כוס חד פעמית לשתייה חמה שומרים כוס ממי בישול הפירה בצד.
  • 4 מסננים את שאר המים ומחזירים את תפוחי האדמה והבטטות לסיר. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור הגרוס, המוסקט (לא חובה), מעט ממי בישול הפירה ששמרנו בצד (כ- 1/4 כוס) ואת שבבי הבצל המטוגנים.
  • 5 טוחנים את הפירה בעזרת מוט בלנדר או בעזרת מועך פירה עד לקבלת מרקם סמיך ומעט גושי. מוסיפים במידת הצורך את שארית כוס מי הפירה ששמרנו בצד.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מעין צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40189
חלבונים (גרם)6.67 1.48
פחמימות (גרם)8018
מתוכן סוכרים (גרם)13.34 2.95
שומנים (גרם)6.98 1.54
מתוכם שומן רווי (גרם)1.12 0.25
נתרן (מ"ג)744.83164.64
סיבים תזונתיים (גרם)9.16 2.03
מים (גרם)353.7678.2
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)985.35217.8
ויטמין B (מ"ג)7.371.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.02
ויטמין B3 (מ"ג)40.88
ויטמין B5 (מ"ג)2.020.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.890.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.436.73
ויטמין C (מ"ג)40.038.85
ויטמין E (מ"ג)1.20.27
ויטמין K (מק"ג)8.121.79
סידן (מ"ג)66.1314.62
ברזל (מ"ג)1.880.42
מגנזיום (מ"ג)81.0217.91
זרחן (מ"ג)168.3137.2
אבץ (מ"ג)1.050.23
אשלגן (מ"ג)1,248275.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 6.8% 6.5% 77.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה