דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות טופו טבעוניות בתנור

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 64 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות הטבעוניות)

  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • קישוא - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (654 גרם)
  • טופו - אריזת ואקום (300 גרם)
    ללא הנדסה גנטית וחומר משמר
  • קמח חומוס - 3.5 כפות שטוחות - סה"כ (42 גרם)
    3-4 כפות
  • גרעיני חמנייה קלופים - 1/2 כוס - סה"כ (65 גרם)
    לילדים אפשר לטחון
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לגרר בפומפייה עבה את הגזר, הבצל, הקישואים והטופו אל תוך קערה. להוסיף את קמח החומוס, גרעיני החמנייה והמלח, ולערבב היטב.
  • 2 ליצור מהתערובת קציצות בגודל הרצוי (בקוטר של כ- 3 ס"מ) ולמעוך אותן מעט. לחמם בינתיים מראש את התנור לחום של 170 מעלות. להניח נייר אפייה משומן (במעט שמן זית) על תבנית אפייה.
  • 3 להניח את הקציצות שהכנו על גבי נייר האפייה בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 25 דקות או עד שמוכן. מתקבלות קציצות טופו טבעוניות מושלמות!
  • 4 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורית טרגנו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5281
חלבונים (גרם)3.45 5.4
פחמימות (גרם)58
מתוכן סוכרים (גרם)1.64 2.57
שומנים (גרם)2.25 3.52
מתוכם שומן רווי (גרם)0.3 0.46
נתרן (מ"ג)43.0367.24
סיבים תזונתיים (גרם)1.46 2.29
מים (גרם)43.3667.75
ויטמין A (מק"ג)126.57197.77
ויטמין B (מ"ג)0.480.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.43
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.9124.86
ויטמין C (מ"ג)2.293.58
ויטמין E (מ"ג)0.20.32
ויטמין K (מק"ג)3.134.88
סידן (מ"ג)48.0475.06
ברזל (מ"ג)0.250.38
מגנזיום (מ"ג)11.4717.92
זרחן (מ"ג)22.3734.95
אבץ (מ"ג)0.20.31
אשלגן (מ"ג)109.85171.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.2% 18.8% 28.8% 40.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.