דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט חצילים ופטריות טעים וקל להכנה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים המטוגנים
  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
    חתוכים לקוביות גדולות
  • מלח - כפית שטוחה
    לפיזור מעל
  • שמן קנולה מזוכך - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    לטיגון עמוק
  • שאר המצרכים
  • טבעות זיתים - כוס (115 גרם)
  • פטריות - 6 גדלים ממוצעים - סה"כ (150 גרם)
    כוס פטריות חתוכות
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    קשות וחתוכות לקוביות קטנות
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
  • שום - כפית
    כתוש
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפזר את המלח על החצילים ולהניח בצד כחצי שעה. לייבש את החצילים בנייר מגבת, לחמם את השמן במחבת (יש צורך בשמן עמוק), לטגן עד להשחמה ולקרר.
  • 2 להניח את החצילים בקערה, להוסיף את שאר המצרכים, לערבב בעדינות ולהעביר לכלי הגשה.
  • 3 לקשט בעוד פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם ולשמור במקרר.
  • 4 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחצילים. יש לטגן בשמן עמוק. ניתן להשתמש גם בפטריות מקופסא. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)207136
חלבונים (גרם)1.62 1.07
פחמימות (גרם)96
מתוכן סוכרים (גרם)3.34 2.21
שומנים (גרם)18.95 12.52
מתוכם שומן רווי (גרם)1.42 0.94
נתרן (מ"ג)613.34405.12
סיבים תזונתיים (גרם)2.34 1.54
מים (גרם)110.0172.66
ליקופן (מ"ג)0.890.58
ויטמין A (מק"ג)26.3517.4
ויטמין B (מ"ג)1.81.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.180.78
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.0313.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.010
ויטמין C (מ"ג)9.886.52
ויטמין D (מק"ג)0.070.04
ויטמין E (מ"ג)0.480.32
ויטמין K (מק"ג)45.7330.2
סידן (מ"ג)13.879.16
ברזל (מ"ג)0.570.38
מגנזיום (מ"ג)14.329.46
זרחן (מ"ג)34.222.59
אבץ (מ"ג)0.260.17
אשלגן (מ"ג)231.19152.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 60% 5.1% 27.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.84 (2.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.