דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

929 גרם לכל המתכון (מנה לבנאדם אחד - מקסימום שניים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 עושים בחציל חורים קטנים ומכניסים את שיני השום בתוכו.
  • 2 אחרי זה מעלים את החציל על האש עד שהאש תשרוף אותו מכל הצדדים.
  • 3 לבינתיים מכינים את הטחינה בצד.
  • 4 להכנת הטחינה - חצי כוס טחינה, קורט מלח, לימון אחד סחוט
  • וחצי כוס מים - מערבבים הכול ביחד. להיזהר שהטחינה לא תהיה דלילה ולא סמיכה, ולהוסיף טעמים לפי הצורך או הטעם האישי. (אנשים אוהבים שום עם הטחינה, אני אומר שלא צריך כי כבר יש בחציל שום, ומי שאוהב כמון לטחינה אפשר להוסיף טיפה שהטעם לא יהיה חזק).
  • 5 אחרי שהחציל מוכן נותנים לו להתקרר ובינתיים מפוררים את הרימון ומנקים אותו טוב - שלא יהיו שאריות קליפה.
  • 6 לאחר שהחציל התקרר ואפשר לתפוס אותו ביד מתחילים לקלף אותו לאט לאט כדי לשמור על הצורה שלו.
  • 7 אחרי זה מניחים את החציל בצלחת, מוזגים מעליו את הטחינה כמו רוטב ואחר כך את הרימון מלמעלה ולקישוט פטרוזיליה וצנובר.
  • 8 בתיאבון!

אפשר להגיש את המנה הזו בתור סלט קר ואפשר להגיש אותה מנת ביניים כאשר היא חמה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.3% 27.4% 14.7% 45.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.57 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב