מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
שילוב מופלא בין טחינה לתמרים
- 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
- 2 בקערה מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה.
- 3 בקערה נוספת מקציפים את הביצים עם הסוכר עד קבלת קצף תפוח, מוסיפים לאט ולסירוגין את השמן, מיץ התפוזים והטחינה הגולמית. בעזרת מטרפה ידנית או כף מוסיפים את הקמח והתמרים, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע (לא מעבר לזה).
- 4 יוצקים את התערובת לתבנית 24 ס"מ משומנת ומקומחת קלות, ומזלפים מעל את הסילאן.
- 5 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 45-50 דקות. בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם שנועצים בה. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים בה חורים בעזרת מזלג ויוצקים את הסילאן. כשהעוגה מתקררת מפזרים עליה חלבה מפוררת.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אם אוהבים אפשר להוסיף עוד סילאן.
ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.5% |
21.9% |
10.9% |
65.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב