דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

45 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה (מס` סיגרים מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סיגרים אפויים עם גבינות ועגבניות מיובשות
טוויסט נהדר של ממרח עגבניות מיובשות
  • 1 מטגנים בשמן את הבצל עם האורגנו עד להזהבה, מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר מרכיבי המילוי. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 2 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות. פורסים את דפי הפילו, מניחים מעליהם מגבת רטובה וסחוטה היטב, ומגלגלים את הבצק סביב המגבת. לאחר 2 דקות פותחים את הגלגול (שלב זה מאפשר לדפי הפילו מעט גמישות שנצרכת מכיוון שאין בהם שומן כלל).
  • 3 מפרידים דף פילו אחד ופורסים על השולחן בעדינות. מתיזים שכבה דקיקה של ספריי שמן, מניחים עליו דף שני ומהדקים קלות. חותכים ל- 6 מלבנים (חיתוך אחד לגובה ושניים לרוחב, או להיפך). בכל מלבן מניחים פס מהמילוי ליד הדופן בקצה הצר ומגלגלים את הבצק עליו. כך עושים עם כל כמות הבצק.
  • 4 מניחים על נייר אפייה בתבנית עם הצד הפתוח (איפה שניתן לראות את קצה דף הבצק) כלפי מטה (כדי שלא ייפתחו באפייה). מרחיקים את הסיגרים מעט אחד מהשני. מברישים בעזרת ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום מלמעלה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 10 דקות, עד שהסיגרים זהובים (הופכים אם משום מה הם לא זהובים מלמטה - למשל אם השתמשתם בתבנית חד פעמית).
  • 5 מגישים חם ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן כמובן לעשות צורות אחרות, אך מכיוון שהבצק מאוד פריך ומתפורר - סיגרים הם ההמלצה הפרקטית שלי ל"פינגר פוד" נוח לאכילה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. מתכון שאתם חייבים לאמץ אחת לתקופה בשנת 2016!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 22.5% 21.7% 54.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב