דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
נקניקיה עטופה במצה מטוגנת
נקניקיה עטופה במצה מטוגנת

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 59 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להרטיב את המצות למשך כ- 20-30 שניות תחת מים זורמים, לנער קלות מעודפי מים, לעטוף במגבת יבשה ונקייה לריכוך של כ- 10-20 דקות בצד.
  • 2 בינתיים, לבשל את הנקניקיות במים עד לבישולם.
  • 3 לחתוך את המצות הרטובות לגודל המתאים (אפשר גם עם גלגלת פיצה לחלק ל- 2-4 חלקים, תלוי בעובי מעטפת המצה שאתם אוהבים (אני אוהב שהנקניקיה קצת יותר החוצה ממעטפת המצה המטוגנת). קחו בחשבון שעשוי להיות פחת של מצות שאיתו ניתן להכין משהו אחר).
  • 4 לטרוף בקערה את הביצים עם התבלינים, ולחמם שמן לטיגון במחבת.
  • 5 להניח את המצה הרטובה והרכה על משטח העבודה, להניח בקצה נקניקיה מבושלת אחת ולעטוף עם המצה (כך להכין את כל המצות המגולגלות).
  • 6 לטבול את המצות עם הנקניקיות בבלילת הביצים ולטגן בשמן החם מכל הכיוונים. להגיש חם משה בתיבה כשר לפסח שהילדים שלכם מאוד ישמחו לאכול במהלך חול המועד!
  • 7 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
במקום לבשל את הנקניקיות ניתן לטגן אותן ואפילו לאפות קלות בתנור.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת במצות המגולגלות עם נקניקיות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן רגיל כמו טיגון שניצלים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)172293
חלבונים (גרם)5.2 8.88
פחמימות (גרם)1526
מתוכן סוכרים (גרם)0.29 0.49
שומנים (גרם)10.89 18.57
מתוכם שומן רווי (גרם)2.79 4.76
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.30.51
כולסטרול (מ"ג)68.99 117.71
נתרן (מ"ג)408.71697.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.63 1.08
מים (גרם)6.8611.71
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)19.4933.25
ויטמין B (מ"ג)0.230.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.27.16
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.31
ויטמין C (מ"ג)0.020.03
ויטמין D (מק"ג)0.490.84
ויטמין E (מ"ג)0.110.19
ויטמין K (מק"ג)0.090.15
סידן (מ"ג)5.078.66
ברזל (מ"ג)0.20.33
מגנזיום (מ"ג)1.182.02
זרחן (מ"ג)19.5433.33
אבץ (מ"ג)0.160.28
אשלגן (מ"ג)12.4621.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.310.53
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.42
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 34.4% 16.4% 47.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.