דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סטייק סלמון במרינדת קלמנטינה מפנקת
סטייק סלמון במרינדת קלמנטינה מפנקת
סלמון אפוי במרינדה מיוחדת וטעימה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 327 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את פילה הסלמון הטרי לחתוך ל- 8 נתחים אישיים של 100 גרם כל אחד.
  • 2 לשפשף את נתחי הדג עם חצי לימון, להשרות עם מעט מלח גס כחצי שעה ולשטוף היטב.
  • 3 לערבב בקערה את כל מצרכי תיבול הדג.
  • 4 לסדר את נתחי פילה הסלמון בתבנית ולצקת מעליהם את בלילת התיבול. לדאוג שהתיבול יהיה גם מתחת לדג.
  • 5 לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות טורבו למשך כ- 30 דקות עד להזהבה (תלוי בתנור, לבדוק את הדג לאחר כ- 20 דקות של אפייה. לא לייבש - הדג אמור להיות עסיסי.
  • 6 הכנת הפירה: לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות. לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים עם הכורכום עד לריכוך. למעוך את תפוחי האדמה המבושלים לפירה (לשפוך מעט גם ממי הבישול) עד ליצירת בלילה חלקה. להוסיף את התיבול והשמן ולערבב היטב.
  • 7 עיצוב המנה: בצלחת הגשה למרוח שכבת פירה, מעט נבטי חמנייה ועליהם נתח פילה סלמון מפנק.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הלימון והמלח הגס להשריית נתחי הדג, תערובת התבלינים לצלי ואת נבטי החמנייה להגשה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. מנה קלה להכנה שכולם אוהבים - גם ילדים וגם מבוגרים. אפשר להכינה כל השנה (אם אין קלמנטינה אז אפשר תפוז או מנדרינה).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת קאדר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)442135
חלבונים (גרם)25.98 7.96
פחמימות (גרם)4614
מתוכן סוכרים (גרם)5.15 1.58
שומנים (גרם)16.94 5.19
מתוכם שומן רווי (גרם)3.18 0.97
כולסטרול (מ"ג)63 19.3
נתרן (מ"ג)297.4291.09
סיבים תזונתיים (גרם)4.35 1.33
מים (גרם)232.7371.28
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.646.32
ויטמין B (מ"ג)15.384.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.550.17
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.06
ויטמין B3 (מ"ג)10.853.32
ויטמין B5 (מ"ג)2.490.76
ויטמין B6 (מ"ג)1.240.38
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)56.0517.17
ויטמין B12 (מק"ג)2.80.86
ויטמין C (מ"ג)25.127.69
ויטמין E (מ"ג)0.330.1
ויטמין K (מק"ג)6.692.05
סידן (מ"ג)45.0113.79
ברזל (מ"ג)1.790.55
מגנזיום (מ"ג)75.0122.97
זרחן (מ"ג)342.91105.03
אבץ (מ"ג)1.090.33
אשלגן (מ"ג)1,098336.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.621.42
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.820.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.541.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.10.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 18.1% 27.7% 49.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה