דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוחי אדמה בטוסטר
תפוחי אדמה בטוסטר
שיטה מיוחדת להכנת צ`יפס

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 361 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.75 ק"ג)
    שטופים
  • שמן זית - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    כתית מעולה
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 פורסים את תפוחי האדמה על קליפתם לאורכם לעובי של כס"מ אחד.
  • 2 מניחים נייר אפייה בטוסטר פסים ומחממים אותו לחום גבוה.
  • 3 משמנים כל פרוסת תפוח אדמה בשמן הזית משני צדדיה בעזרת מברשת סיליקון ומניחים על נייר האפייה.
  • 4 מפזרים מעל כל הפרוסות מעט מלח גס.
  • 5 סוגרים את הטוסטר, ממתינים כ- 5 דקות עד שנוצרים פסים, מנמיכים את החום וממשיכים בהכנה עוד כ- 10 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  • 6 מכינים את שאר הכמות באותה הצורה.
  • 7 מוציאים להתקררות ומגישים חם (טעים גם קר).
  • 8 בתיאבון חיוך

ההכנה יחסית מהירה אך הכמות גדולה ולכן זמן ההכנה מעל שעה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)408113
חלבונים (גרם)8.75 2.42
פחמימות (גרם)7421
מתוכן סוכרים (גרם)4.13 1.14
שומנים (גרם)9.66 2.67
מתוכם שומן רווי (גרם)1.52 0.42
נתרן (מ"ג)581160.76
סיבים תזונתיים (גרם)7.7 2.13
מים (גרם)262.1272.53
ויטמין A (מק"ג)3.50.97
ויטמין B (מ"ג)7.832.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B3 (מ"ג)4.941.37
ויטמין B5 (מ"ג)1.320.36
ויטמין B6 (מ"ג)1.090.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9827.12
ויטמין C (מ"ג)33.69.3
ויטמין E (מ"ג)0.140.04
ויטמין K (מק"ג)71.94
סידן (מ"ג)52.514.53
ברזל (מ"ג)3.781.05
מגנזיום (מ"ג)9827.12
זרחן (מ"ג)24567.79
אבץ (מ"ג)1.260.35
אשלגן (מ"ג)1,873518.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 9.6% 8.7% 74%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.