דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה ושוקולד לבן
עוגת גבינה ושוקולד לבן
עוגת גבינה ושוקולד לבן
עוגת גבינה מושלמת לסופ"ש

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את הפתיבר עם החמאה ומשטחים בתבנית האפייה. אופים בחום של 170 מעלות למשך כ- 10 דקות.
  • 2 מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות, ובינתיים כשהבסיס מתקרר מכינים את המלית.
  • 3 בקערה המתאימה למיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד הלבן והחלב. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  • 4 בקערה גדולה מערבבים את שאר מצרכי המילוי. מוסיפים את תערובת השוקולד, מערבבים ושופכים על הבסיס.
  • 5 לפני שמכניסים את העוגה לתנור שמים בתנור כלי קטן עם מים רותחים.
  • 6 אופים את העוגה בחום של 160 מעלות למשך כ- 50-55 דקות עד שהיא יציבה בצדדים ועדיין רוטטת במרכז.
  • 7 מוציאים מהתנור, משאירים את התנור דולק ומכינים את הציפוי.
  • 8 בקערה קטנה מערבבים את מצרכי הציפוי, בעדינות בעזרת כף מוזגים את הציפוי על העוגה ובעדינות מורחים בשכבה אחידה.
  • 9 אופים כ- 10 דקות נוספות ומכבים את התנור. נותנים לעוגה לשהות בתנור עוד כחצי שעה ואז מוציאים אותה. כשהיא מגיעה לטמפרטורת החדר - מכניסים אותה ל- 6-8 שעות למקרר. מתקבלת עוגת גבינה ושוקולד לבן טעימה ביותר!
  • 10 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 אפשר במקום גבינת שמנת 30% שומן להשתמש בגבינת שמנת 16% שומן.
  • 2 אני הוספתי תמצית קפה. אפשר להוסיף תמצית וניל מי שאוהב או גרידת לימון שהולכת מצוין על שוקולד לבן.
  • 3 לרגישים לגלוטן, אפשר להחליף את הפתיבר בעוגיות ללא גלוטן באותו משקל.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24-26 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)349221
חלבונים (גרם)11.41 7.21
פחמימות (גרם)3220
מתוכן סוכרים (גרם)16.3 10.3
שומנים (גרם)19.67 12.43
מתוכם שומן רווי (גרם)11.41 7.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.120.08
כולסטרול (מ"ג)103.16 65.19
נתרן (מ"ג)293.42185.41
סיבים תזונתיים (גרם)0.09 0.06
מים (גרם)12.958.18
ויטמין A (מק"ג)27.217.19
ויטמין B (מ"ג)0.40.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.995.05
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.1
ויטמין D (מק"ג)0.350.22
ויטמין E (מ"ג)0.180.11
ויטמין K (מק"ג)0.050.03
סידן (מ"ג)123.0277.74
ברזל (מ"ג)0.30.19
מגנזיום (מ"ג)2.041.29
זרחן (מ"ג)33.6621.27
אבץ (מ"ג)0.220.14
אשלגן (מ"ג)23.6514.94
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.37

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 31.3% 18.1% 50.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.