דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה בטטה
פיצה בטטה
פיצה טעימה במיוחד להכנה ביתית

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 125 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות מ- 2 פיצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן והמלח לקראת הסוף). מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 בינתיים חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מערבבים עם כף שמן זית, מלח גס ופלפל שחור, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד ריכוך.
  • 3 על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק לשני חלקים, לשים מעט ויוצרים כדורים. משהים למנוחה של רבע שעה.
  • 4 מרדדים או משטחים כל כדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה או על תבנית מיוחדת לפיצה (משומנת).
  • 5 מערבבים יחד בקערה את כל מצרכי הרוטב (כמות ל- 2 כדורי בצק) ומורחים על פני הבצק. מסדרים פרוסות בטטה ומעל מפזרים גבינה צהובה, כדורי מוצרלה, עגבניות מיובשות וקורט אורגנו מיובש.
  • 6 אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 12 דקות עד הזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)220176
חלבונים (גרם)9.18 7.36
פחמימות (גרם)3225
מתוכן סוכרים (גרם)3.48 2.79
שומנים (גרם)6.52 5.23
מתוכם שומן רווי (גרם)2.04 1.64
כולסטרול (מ"ג)6.75 5.42
נתרן (מ"ג)571.55458.61
סיבים תזונתיים (גרם)0.83 0.67
מים (גרם)48.8339.18
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)246.27197.61
ויטמין B (מ"ג)0.450.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.151.72
ויטמין C (מ"ג)5.934.76
ויטמין E (מ"ג)0.310.25
ויטמין K (מק"ג)1.291.04
סידן (מ"ג)131.67105.65
ברזל (מ"ג)0.280.23
מגנזיום (מ"ג)10.828.68
זרחן (מ"ג)10.268.24
אבץ (מ"ג)0.070.06
אשלגן (מ"ג)74.2259.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 13.5% 19.1% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?