דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת בבקה
עוגת בבקה שוקולד מושלמת
  • 1 מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הוניל יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, הביצה והחלב הפושר בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון והמלח, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  • 2 לאחר התפחה של כשעה יוצרים מהבצק 2 כדורים, מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 3 מערבבים בקערה את המצרכים למלית יחד (חוץ מהחמאה).
  • 4 מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק (כחצי ס"מ), מורחים על כל עלה מחצית מכמות החמאה, מפזרים מחצית מתערובת הקקאו שהכנו ומגלגלים לרולדה.
  • 5 יוצרים משתי הרולדות צורת בורג וסוגרים בקצוות לצורת טבעת. מעבירים לתבנית בבקה (קוטר 24) משומנת ומתפיחים כשעה להכפלת נפח.
  • 6 מורחים בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים ומעל סוכר דמררה, ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לאחר אפייה להבריש את העוגה בסירופ סוכר עם מעט תמצית וניל (מוסיף לברק ולטעם).

ציוד נדרש: תבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 16% 11.5% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב