דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 379 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מילפיי דג
  • 1 חותכים את תפוח האדמה סלייס (כמו סטייק) לעובי של 2 ס"מ ומניחים אותו בתבנית עם חורים ומכניסים אותו לאידוי בחום של 100 מעלות צלזיוס בין 8-10 דקות, תלוי באיזה תנור.
  • 2 בינתיים קוצצים את צרור הכוסברה, מוסיפים לו קורט מלח, קורט פלפל ושמן זית.
  • 3 טוחנים את הדג או למי שאין מטחנה אפשר לקצוץ דק דק בעזרת סכין, ומערבבים את הכוסברה והתערובת עם הדג הטחון ואחרי זה להוסיף שטה (אם רוצים) לפי טעם ומניחים בצד.
  • 4 מוציאים את תפוח האדמה מהתנור כאשר הוא רך (לבדוק בעזרת מזלג) ומניחים בתבנית נייר אפייה.
  • 5 מתחילים לסדר את המנה בשכבות - לוקחים סלייס של תפוח אדמה ומניחים בתבנית. מעל מפזרים מהתערובת של הדג.
  • 6 לאחר מכן סוגרים בעוד שכבה של תפוח אדמה ועוד פעם להוסיף את התערובת של הדג, וכך הלאה עד לבנייה בערך של 4 שכבות.
  • 7 בסוף שוברים את הביצה בצלחת נפרדת, מערבבים ומורחים אותה על כל המנה כדי שיצא לנו צבע זהבהב מושלם.
  • 8 אחרי זה מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס בערך בין 10-15 דקות, ואז מוציאים ומגישים את המנה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף פלפל שטה. למי שאוהב אפשר להגיש בצד רוטב עגבניות חם וחריף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 32.5% 29.5% 32.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.58 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב