דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2.11 ק"ג לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
גבינה בולגרית ביתית
כן, אפשר להכין גבינה בולגרית בבית
  • 1 מביאים את החלב לשלב רתיחה, מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, מנמיכים את הלהבה, מחכים כ- 2 דקות תוך כדי בחישה ומקררים.
  • 2 מניחים חיתול בד נקי בתוך מסננת גדולה שנמצאת בקערה גדולה, שופכים את הכל לתוך החיתול ומרימים למעלה.
  • 3 קושרים את ארבעת הקצוות של החיתול ותולים על ברז כשעתיים כדי שכל הנוזלים יטפטפו לכיור (בחיתול נשארים גבשושי גבינה).
  • 4 מעבירים לקערה נקייה, מוסיפים את השמן ועוד מלח לפי הטעם, מערבבים היטב, מעבדים לגוש, מעבירים לכלי מתאים, דוחסים חזק, סוגרים ומניחים במקרר ללילה. מתקבלת גבינה בולגרית ביתית מושלמת.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: חיתול בד נקי, קערה גדולה ומסננת גדולה.

אפשר להוסיף למתכון גביע לבן - זה עוזר להתגבשות יותר מהירה של הגבינה (להוסיף בשלב הרתחת החלב).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 45.9% 23.7% 30.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.85 (0.85 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב