דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (מספר בקלאוות מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בקלאווה שוקולד ואגוזים
בקלאווה מיוחדת ומקורית עם שוקולד
  • הכנת סירופ הסוכר:
  • 1 מחממים בסיר את הסוכר והמים. כשהסוכר נמס והסירופ מתחיל לרתוח - מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ- 10 דקות.
  • 2 מכבים ומשאירים בצד עד שהבקלאווה תצא מהתנור.
  • הכנת הבקלאווה:
  • 1 פורסים בעדינות את עלי הפילו (שהופשרו במשך לילה במקרר קודם לכן).
  • 2 מברישים את התבנית (או התבניות).
  • 3 מורחים חמאה על העלה הראשון ומניחים על התבנית (ככה מכינים עם 6 עלים - אחד על השני). מכסים את יתרת העלים ופונים להמסת השוקולד.
  • 4 בקערה שמתאימה למיקרוגל ממיסים את השוקולד עם כף שמן בפולסים עד שהוא נמס לגמרי. שופכים אותו לקערת האגוזים הגרוסים עם הסוכר והתבלינים, ומערבבים היטב עד שהכל אחיד ושוקולדי. שופכים ומשטחים בעדינות על עלי הפילו.
  • 5 שוב, מורחים חמאה על העלה הבא ושמים על תערובת השוקולד וכך הלאה עד שנגמרים העלים (אחד על השני).
  • 6 בעזרת סכין חדה חותכים את הבקלאווה לאורך ואחר כך לרוחב בצורת מעוינים או ריבועים בגודל של 2x2 בערך. מורחים שוב בחמאה ואופים בחום של 190 מעלות למשך כ- 20-25 דקות עד שהבצק שחום.
  • 7 מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת כף שופכים מהסירופ על הבקלאווה. נותנים לסירופ להיספג ולמילוי טיפה להתייצב (15-20 דקות) ואז אפשר להגיש וליהנות. את הבקלאווה שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
  • 8 תיהנו ובתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 אני חתכתי את הבצק לרוחב והשתמשתי בשתי תבניות. חילקתי את המילוי בין שתי התבניות ועשיתי כמו שכתוב: מרחתי בחמאה 6 דפים, שמתי חצי מהמילוי וכיסיתי בעוד 5 דפים מרוחים בחמאה וכך בתבנית השנייה.
  • 2 לגרסת פרווה: השתמשו בשוקולד מריר פרווה ובמחמאה או מרגרינה מומסות להברשה.
  • 3 השוקולד לא בורח ולא נשרף במהלך האפייה. לאחר ששמתם את הסירופ, תנו למילוי טיפה להגיע לטמפרטורת החדר ואז אפשר לזלול בכיף. לחיים טיפה יותר קלים (וטעימים לא פחות) אפשר להשתמש ב- 250 גרם נוטלה, טיפה מחוממת במיקרוגל, לערבב עם האגוזים ולהמשיך לפי המתכון.
  • 4 כדאי לחזור על החיתוך עם סכין חדה לאחר שמזגתם את הסירופ.

ציוד נדרש: 2 תבניות של 30x21 או תבנית אחת גדולה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 34.5% 8.4% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב