דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רביולי מתוק לסיום הארוחה, צילום: אלי סגל, סטיילינג: נועה קנריק

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 229 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (סה"כ 20 יחידות רביולי שוקולד))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הרביולי:
  • 1 לשים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 2 חתיכות ומעבירים במכונת פסטה עד דרגה 7.
  • 4 קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
  • 5 על מחצית מהעיגולים מזלפים במרכז מילוי שוקולד לבחירה.
  • 6 מכסים בעיגול נוסף ומהדקים מכיוון המלית כלפי חוץ כדי שלא יישאר אוויר ברביולי.
  • 7 מרתיחים מים ומכניסים את הרביולי לבישול של כ- 3 דקות עד שהוא צף.
  • 8 מוציאים ומגישים מיד עם רוטב וניל - בתיאבון חיוך
  • הכנת גנאש השוקולד-נוגט (המלית):
  • 1 ממיסים חלקית את השוקולד.
  • 2 מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד.
  • 3 מוסיפים את ממרח הנוגט ומערבבים עד לאיחוד. ניתן לטחון בבלנדר מוט.
  • 4 מעבירים לשק זילוף ומצננים כשעתיים לייצוב.
  • הכנת רוטב הוניל (קרם אנגלז):
  • 1 מרתיחים את החלב, השמנת והוניל.
  • 2 מערבבים את החלמונים עם הסוכר.
  • 3 יוצקים את החלב על תערובת החלמונים ומערבבים היטב.
  • 4 מבשלים עד לסף רתיחה (הסמכה קלה של הרוטב). למי שיש מדחום יש להגיע ל- 82 מעלות.

ציוד נדרש: מכונת פסטה + משקל ביתי + מדחום.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)711310
חלבונים (גרם)15.88 6.92
פחמימות (גרם)7533
מתוכן סוכרים (גרם)8.27 3.6
שומנים (גרם)37.37 16.29
מתוכם שומן רווי (גרם)19.8 8.63
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)253.47 110.49
נתרן (מ"ג)87.1938.01
סיבים תזונתיים (גרם)1.75 0.76
מים (גרם)23.8410.39
ויטמין A (מק"ג)78.2734.12
ויטמין B (מ"ג)10.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.680.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.6711.63
ויטמין B12 (מק"ג)0.420.18
ויטמין D (מק"ג)1.060.46
ויטמין E (מ"ג)0.520.23
ויטמין K (מק"ג)0.150.06
סידן (מ"ג)77.1133.62
ברזל (מ"ג)0.70.31
מגנזיום (מ"ג)3.441.5
זרחן (מ"ג)88.1238.41
אבץ (מ"ג)0.550.24
אשלגן (מ"ג)45.4319.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.90.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.740.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.120.92
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.950.85

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 28.8% 12.2% 57.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.