דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סמבוסק גבינות וזעתר
סמבוסק גבינות וזעתר
סמבוסק גבינות וזעתר
סמבוסק גבינות טעים עם זעתר

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 100 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסמבוסקים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, שמן הזית (לאחר שערבבנו בהם את עלי הזעתר המיובשים) והמים הפושרים בהדרגה. מוסיפים את המלח וממשכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  • 2 לאחר התפחה של כשעה מחלקים את הבצק ל- 14 כדורים, מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה דק, ממלאים בכף ממלית הגבינות (לאחר שערבבנו את הגבינות עם הביצה) וסוגרים לצורה של חצי סהר (אפשר להמשיך להדק בעזרת מזלג או פשוט לקפל למעין צורת בורג).
  • 4 מניחים על נייר אפייה מעט משומן ומשהים כרבע שעה. מורחים ביצה טרופה מעורבבת עם חצי כף שמן זית ומפזרים מעל שומשום וזעתר.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180-190 מעלות למשך כרבע שעה עד להזהבה.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר המיובשים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)224223
חלבונים (גרם)10.91 10.9
פחמימות (גרם)2727
מתוכן סוכרים (גרם)1.09 1.09
שומנים (גרם)8.02 8
מתוכם שומן רווי (גרם)2.97 2.96
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)41.43 41.37
נתרן (מ"ג)577.17576.34
סיבים תזונתיים (גרם)0.09 0.09
מים (גרם)27.8327.79
ויטמין A (מק"ג)13.2613.24
ויטמין B (מ"ג)0.190.19
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.913.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.07
ויטמין C (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.170.17
ויטמין E (מ"ג)0.090.09
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)149.68149.46
ברזל (מ"ג)0.150.15
מגנזיום (מ"ג)2.552.55
זרחן (מ"ג)16.4316.41
אבץ (מ"ג)0.110.11
אשלגן (מ"ג)17.8317.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.280.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 17.3% 23.6% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.