דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בראוניז שוקולד פרג
בראוניז שוקולד פרג
בראוניז שוקולד פרג
שילוב נפלא בין שוקולד לפרג

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (כ- 20 חיתוכית (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל ממיסים בפולסים את השוקולד והחמאה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
  • 3 מקשקשים קלות את הביצים ומוסיפים אותן לתערובת. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לתערובת אחידה.
  • 4 בקערה קטנה מערבבים את הפרג, אבקת הקקאו, המלח והסודה לשתייה. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים רק עד לאיחוד.
  • 5 מעבירים את התערובת לתבנית ריבועית בקוטר 23 ס"מ המרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 18-20 דקות - תראו שיש קרום ונראה שהיא כמעט מוכנה.
  • 6 מצננים לחלוטין ושמים במקפיא למשך שעה כדי שאפשר יהיה לחתוך בצורה נוחה יותר. שומרים במקרר, אך מגישים בטמפרטורת החדר. מפדרים אבקת סוכר לפי הטעם (לא חובה).
  • 7 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 הבראוניז יצאו עם מתיקות עדינה וטיפה מרירות מהשוקולד. מי שאוהב מתוק יותר יכול להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר.
  • 2 בבקשה, תקנו רק פרג טחון טרי. מה שיש על המדפים בסופר זה פשוט לא וחבל שהמתכון ייהרס בגלל זה.
  • 3 אני לא הוספתי אגוזים כדי לתת מקום של כבוד לפרג, אבל אתם מוזמנים להוסיף אגוזי מלך קצוצים גס לפי הטעם.

ציוד נדרש: תבנית ריבועית בקוטר 23 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)182411
חלבונים (גרם)3.51 7.91
פחמימות (גרם)1432
מתוכן סוכרים (גרם)7.57 17.08
שומנים (גרם)12.72 28.68
מתוכם שומן רווי (גרם)6.4 14.44
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)70.14 158.16
נתרן (מ"ג)60.75136.98
סיבים תזונתיים (גרם)0.99 2.24
מים (גרם)10.4123.48
ויטמין A (מק"ג)21.7649.06
ויטמין B (מ"ג)0.370.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.9515.68
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.27
ויטמין D (מק"ג)0.280.63
ויטמין E (מ"ג)0.140.33
ויטמין K (מק"ג)0.080.19
סידן (מ"ג)46.52104.89
ברזל (מ"ג)0.481.09
מגנזיום (מ"ג)10.3723.37
זרחן (מ"ג)39.7789.68
אבץ (מ"ג)0.290.66
אשלגן (מ"ג)45.6102.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.6
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.49
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.581.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.541.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 40.6% 11.2% 45%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.72 (0.77 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.