דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה פנה עם חצילים ועגבניות שרי
פסטה פנה עם חצילים ועגבניות שרי
פסטה פנה עם חצילים ועגבניות שרי
אחת הפסטות הטעימות שתכינו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 393 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את החציל לקוביות (עדיף להשתמש בחציל גדול), להניח על תבנית התנור, למזוג מעל 3 כפות שמן זית, לערבב היטב ולאפות במשך כ- 20 דקות בחום של 190 מעלות עד להשחמה (ניתן גם לטגן את קוביות החצילים אך עדיף לאפות).
  • 2 לחמם במחבת את 4 כפות שמן הזית, להוסיף את השום, הפלפל החריף, רסק העגבניות ועגבניות השרי, לערבב היטב ולאחר כ- 5 דקות להוסיף את קוביות החצילים. להוסיף את הבזיליקום, לתבל במלח ובפלפל שחור ולהמשיך לבשל כ- 10 דקות נוספות.
  • 3 לבשל בנפרד את הפסטה בסיר עם מים ומעט מלח עד לדרגת אל-דנטה (לא לבשל יותר מדי).
  • 4 לסנן את הפסטה המבושלת ולהעביר אותה אל רוטב העגבניות.
  • 5 לערבב היטב עד לאיחוד הפסטה והרוטב ולהעביר לצלחת הגשה.
  • 6 לפזר מעל המנה מעט בזיליקום טרי וגבינת פרמזן.
  • 7 בתיאבון חיוך

התיבול במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)579147
חלבונים (גרם)17.99 4.58
פחמימות (גרם)9324
מתוכן סוכרים (גרם)7.22 1.84
שומנים (גרם)15.6 3.97
מתוכם שומן רווי (גרם)2.99 0.76
כולסטרול (מ"ג)4.93 1.26
נתרן (מ"ג)540.48137.67
סיבים תזונתיים (גרם)3.03 0.77
מים (גרם)161.5741.15
ליקופן (מ"ג)2.570.66
ויטמין A (מק"ג)58.0414.78
ויטמין B (מ"ג)1.640.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.070.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.196.93
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.03
ויטמין C (מ"ג)25.336.45
ויטמין E (מ"ג)0.870.22
ויטמין K (מק"ג)9,9662,538
סידן (מ"ג)87.822.36
ברזל (מ"ג)0.690.17
מגנזיום (מ"ג)23.76.04
זרחן (מ"ג)82.8821.11
אבץ (מ"ג)0.540.14
אשלגן (מ"ג)357.1590.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.450.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 12% 13.9% 71.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.