דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קל וטעים לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 186 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנה מוקדמת: את הכרישה קוצצים לפרוסות דקות, את השום קוצצים, את הפטריות חותכים לקוביות ואת הסלרי קוצצים דק.
  • 2 במחבת גדולה ורחבה מטגנים בשמן הזית את הכרישה כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים אל המחבת את הפטריות, השום והסלרי, ומטגנים עוד כ- 5 דקות.
  • 4 מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים הכל יחד לעוד כ- 5 דקות.
  • 5 מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים עד לדרגת אל-דנטה (נגיס), מסננים ושוטפים במסננת.
  • 6 מוסיפים את הפסטה המבושלת אל המחבת עם הירקות ומערבבים.
  • 7 מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל יחד למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 8 מכבים את האש ומגישים חם.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי היבש. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)443238
חלבונים (גרם)7.3 3.92
פחמימות (גרם)8646
מתוכן סוכרים (גרם)1.6 0.86
שומנים (גרם)8.54 4.59
מתוכם שומן רווי (גרם)1.16 0.62
נתרן (מ"ג)16.658.94
סיבים תזונתיים (גרם)1.77 0.95
מים (גרם)67.5136.26
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)24.4413.12
ויטמין B (מ"ג)3.481.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.09
ויטמין B3 (מ"ג)2.121.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.970.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.969.11
ויטמין C (מ"ג)7.894.24
ויטמין D (מק"ג)0.220.12
ויטמין E (מ"ג)0.270.15
ויטמין K (מק"ג)22.3912.02
סידן (מ"ג)44.9324.13
ברזל (מ"ג)2.181.17
מגנזיום (מ"ג)17.59.4
זרחן (מ"ג)56.9430.58
אבץ (מ"ג)0.520.28
אשלגן (מ"ג)276.9148.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 8.3% 7.1% 82.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.