דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרוטונים ביתיים
קרוטונים ביתיים
קרוטונים ביתיים קלים להכנה

מצרכים למתכון

518 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 150 מעלות.
  • 2 חותכים את הלחמניות לקוביות לפי הגודל הרצוי (בדרך כלל 1-2 ס"מ) ומעבירים לקערה גדולה. יש להשתמש ב- 5 לחמניות יבשות (לחמניות ששוקלות כ- 90 גרם כשהן טריות וכ- 60 גרם כשהן יבשות) או בכחצי כיכר לחם יבש.
  • 3 מרסקים את כל מרכיבי התיבול היטב בעזרת בלנדר מוט, יוצקים על קוביות הלחם ומערבבים היטב עד שכל הקוביות מצופות היטב באופן אחיד.
  • 4 מסדרים את הקרוטונים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת, ואופים במשך כ- 40 דקות עד שהקוביות פריכות (מומלץ להפוך אותן אלאחר כ- 20 דקות). יש להיזהר שלא לשרוף את הקרוטונים. אם הם מתחילים להישרף יש להוציא אותם (אם הם כבר יבשים ופריכים), או להנמיך את האש ולהמשיך לאפות.
  • 5 בגמר האפייה מוציאים ומחכים להתקררות מוחלטת. שומרים בצנצנת אטומה למשך כמה ימים. ניתן לתבל בתבלינים יבשים לפי הטעם האישי. מתקבלים קרוטונים ביתיים טעימים ביותר.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: אם משתמשים למרק מומלץ שלא לשים כמות גדולה בבת אחת. מכיוון שהקרוטונים אווריריים - הם מתרככים בנוזל מהר יותר מאשר קרוטונים תעשייתיים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,820351
חלבונים (גרם)37.69 7.28
פחמימות (גרם)19237
מתוכן סוכרים (גרם)0.91 0.18
שומנים (גרם)101.71 19.64
מתוכם שומן רווי (גרם)10.7 2.07
נתרן (מ"ג)7,0901,369
סיבים תזונתיים (גרם)18.17 3.51
מים (גרם)13.022.51
ויטמין A (מק"ג)165.1231.88
ויטמין B (מ"ג)2.180.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.190.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.520.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.472.41
ויטמין C (מ"ג)11.822.28
ויטמין E (מ"ג)2.180.42
ויטמין K (מק"ג)17.613.4
סידן (מ"ג)80.1515.47
ברזל (מ"ג)2.650.51
מגנזיום (מ"ג)21.754.2
זרחן (מ"ג)56.8310.97
אבץ (מ"ג)0.580.11
אשלגן (מ"ג)258.2349.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.660.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.510.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 29.1% 10.8% 54.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.